Zojuist is er in de Tweede kamer gestemd over de motie van enkele partijen om sporten na 17.00 uur toe te staan. Hiervoor was helaas geen meerderheid.
Het kabinet oordeelde eerder dat de niet-essentiële sectoren zoveel mogelijk gelijkgetrokken moeten worden en dat om die reden trainen na 17.00 uur niet wordt toegestaan. Voor veel kinderen en de meeste volwassenen is het echter niet mogelijk om doordeweeks voor 17.00 uur te trainen.
Onze sector levert echter iets heel belangrijks op: het draagt bij aan een betere gezondheid en weerstand en verkleint de kans op hart- en vaatziekten, diabetes, overgewicht en psychische problemen. Voor de gezondheidszorg betekent dat een besparing van honderden miljoenen euro’s. Sporten is dus essentieel, zeker tijdens een pandemie, en zou dus ook zo door het kabinet bestempeld moeten worden.
Nauwelijks besmettingen buiten
Inhoudelijke argumenten tegen het trainen na 17.00 uur zijn er eigenlijk niet. Buiten vinden er niet of nauwelijks besmettingen plaats en er zijn dan ook geen coronabrandhaarden terug te herleiden naar het voetbalveld. Reisbewegingen door trainingen vinden amper of anders op de fiets plaats aangezien Nederlanders gemiddeld op slechts 1,6 kilometer afstand van een voetbalvereniging wonen. Tel daarbij op dat de impact van het verbod op trainingen na 17.00 uur groot is: bijna 1,2 miljoen amateurvoetballers kunnen door deze maatregel doordeweeks niet of minder sporten en zullen gewoonweg minder fit worden.
Sporten is gezond en moet je juist niet inperken maar helaas is er een andere keuze gemaakt. Demissionair premier Rutte heeft in elk geval toegezegd dat sporten vooraan staat bij nieuwe versoepelingen.
Weekend
In het weekend kan er wel door iedereen worden gevoetbald, maar dat is niet in alle gevallen verantwoord als er verder niet wordt getraind. De KNVB wil vooral in mogelijkheden blijven denken, bijdragen aan de oplossing tegen de pandemie en gaat per niveau en leeftijdscategorie een beslissing nemen over het wel of niet doorgaan van de competities.
Met dank aan de niet gevaccineerden die wel gevaccineerd konden worden.
Wat een onzin zeg je daar André.
Niet gevaccineerden zorgen voor overvolle ziekenhuizen. In het ziekenhuis van Tilburg waar de Jonge vandaag was zijn 7 van de 8 opgenomen Corona patiënten niet gevaccineerd.
Hoor zojuist dat in het ziekenhuis van Groningen triage wordt toegepast evenals in 2 ziekenhuizen in Zuid Limburg. Mensen nemen de vrijheid zich niet te laten vaccineren waardoor anderen de kans mislopen verder te mogen leven.
Ik kom maar niet op jouw Sint Nicolaasfeest,want je zet weer een partij buiten, slaap lekker op je Emma matras met een milka blok tussen je hellofreshbox met glijmiddelen van nivea.
Mensen van jouw niveau zijn ook niet welkom op ons Sinterklaasfeest. Wat de door jou genoemde producten met het Corona virus te maken hebben ontgaat mij.Volgens mij gaan die producten over de verloren vrijheid om je mening te ventileren.
Hoe kan jij weten dat 7 van de 8 geen prikken hebben gehad, zelfs de schoenenverkoper weet dit niet. Je stelt je op als iemand welke een 2 deling in de maatschappij wil. Dat deed een land in 1937 ook.
Lees eens het AD. Dat vertelde het zorgpersoneel aan Hugo de Jonge. De ongevaccineerden zorgen zelf voor een tweedeling. Ik doe gewoon mee door me te laten vaccineren en me zoveel mogelijk aan de regels te houden.