Wordt de coronacrisis ASWH fataal? ‘Je kunt het niet helemaal uitsluiten’ (video)

7

Veel amateurclubs hebben het zwaar, dankzij de coronacrisis en de bijbehorende maatregelen. Zo ook ASWH. “Je kunt het niet helemaal uitsluiten”, vertelt voorzitter John Middendorp over een eventueel einde van het bestaan van de club uit Hendrik-Ido-Ambacht.

Door de eind september nieuw ingevoerde coronamaatregelen van het kabinet, mogen er onder meer geen toeschouwers langs de lijn staan bij wedstrijden van amateurclubs. Daarnaast zijn de kantines dicht. “Het is voor elke voetbalvereniging een financiële ramp, we moeten maar kijken hoe dat uitpakt”, vertelt Middendorp.

“We hebben al in een vroegtijdig stadium in de kosten gesneden”, vertelt de voorzitter van ASWH verder over de stand van zaken bij zijn club. “Daarom hebben we afgelopen seizoen in financiële zin redelijk af kunnen sluiten. Dit seizoen is natuurlijk erg onzeker. We hebben een begroting opgesteld waarbij we met een hoop dingen rekening hebben gehouden, maar als het zo doorgaat als nu… in de oorspronkelijke begroting kwamen we al uit op een fors verlies, dus dat wordt moeilijk.”

Moeten we daarmee serieus rekening houden met het einde van het bestaan van ASWH, dat vorig jaar nog zijn 90-jarige jubileum vierde? “Dat zal niet zo’n vaart lopen, maar je kunt het ook niet helemaal uitsluiten. We hebben helaas geen vet op de botten”, besluit Middendorp.

7 Comments
 1. Abdi Waasa zegt

  Yusuf Mido Floes De Boef

 2. Yusuf Mido zegt

  Abdi Waasa als het eerste salaris inlevert komt ASWH alweer een heel eind.

 3. Marco Trion zegt

  De coronacrisus heeft ASWH afgelopen seizoen juist gered.

 4. Peter Naaktgeboren zegt

  Zou een drama zijn , zoals vele andere clubs dreigen om te vallen , waarom moet de horeca en sportverenigingen boeten wat bijna allemaal buiten kan , ook een verkoop kan gefaciliteerd gewoon doorgaan met een max aan mensen, of zorg dat de sportverenigingen gefaciliteerd hun ding kunnen doen , of trek 1 lijn dan ook geen efteling etc open en ook geen parken met binnenplaatsen waar besmettingshaard dan vele malen groter is dan bij een sportvereniging.

 5. Henk Diana Spelde zegt

  Ik denk dat er wel meer verenigingen kunnen omvallen door deze corona maatregelen. Clubs die elke euro 10 moesten omdraaien en niet de sponsorinkomsten hebben .dus het omvallen gaat misschien wel in 60 procent waarheid worden .

 6. Addie ten Have zegt

  Budgetten rondom 1e elftal zullen omlaag gaan niks mis mee

 7. Renzo Hoogewerf zegt

  Triest allemaal en zo onnodig

Laat een antwoord achter