Ton Pattinama: ‘Goede beslissing maar te laat genomen

2

Deze week maakte het Kabinet bekend dat de amateursport voor minimaal vier weken wordt platgelegd. Dit om het Coronavirus met een zogeheten ‘grote hamer’ in te perken. Voor alle sporters is dit natuurlijk, na het abrupte einde van het seizoen 19/20, wederom een flinke streep door de rekening. Waterwegsport.nl peilde de reactie van de trainers.

Wat vinden zij van de beslissing en wordt de competitie überhaupt uitgespeeld. En nog natuurlijk hoe overbrug je deze periode vol met onzekerheid als team. Deltasport trainer Ton Pattinama werd in deze competitie al geraakt. De Vlaardingers kwamen pas tweemaal in actie waarbij evenveel keer gelijkgespeeld werd.

“Ik denk een goeie beslissing alleen had ik liever gehad dat ze m drie weken eerder genomen hadden nu lopen we achter de feiten aan en moeten we veel wedstrijden achter elkaar gaan spelen. Ik denk b.v ook dat regionale toernooien er ook niet blij mee zijn want kan me voorstellen dat ploegen nu gaan zeggen het wordt teveel. Dat zou echt enorm jammer zijn. Ik denk wel dat de competitie uit gespeeld gaat worden mits er geen gekke dingen meer gebeuren voor wat betreft de Corona uitbraak.”

“Voor wat betreft de overbrugging ga een schema maken om in groepen van 4 te trainen en dan verdelen over de dinsdag donderdag en zaterdag zodat we in ieder geval conditioneel bij blijven. We beginnen aankomende zaterdag al met drie trainers waarbij we kracht, techniek en afwerken gaan doen. Wat me ook steekt maar dat ligt meer bij de KNVB en wil het toch ff kwijt, kan iemand mij vertellen waarom wij maar 3x mogen wisselen en in het betaald en internationaal voetbal 5x daar snap ik echt niets van. Dit zou meer ruimte bieden.”

2 Comments
  1. Justin Tombroek zegt

    Zit je lekker? Micha

  2. Micha van der Want zegt

    Justin Tombroek hahah heerlijk plekje met die zomerse temperaturen

Laat een antwoord achter