Opnieuw onnodige nederlaag Capelle tegen ARC

0

Opnieuw het meeste balbezit en opnieuw de beste kansen, maar het maken van doelpunten blijft bij Capelle een probleem.

Het eerste half uur kreeg Capelle kansen om de score te openen. In de 11e minuut kwam de bal na een dieptepass in het bezit van Jozef Gonçalves, die alleen op het doel afstormde. Zijn schot ging ruim naast het doel van keeper Aäron Balk. Twee minuten later kon Justin van Mullem vrij inkoppen, maar de inzet was te zacht. In de 18e minuut werd een prima vrije trap door de keeper van ARC tot corner verwerkt. Het duurde tot de 30e minuut vooraleer ARC een kans kreeg, die door Lilinho Martins da Silva naast geschoten werd. Voor de rust leek Capelle te scoren. Na een corner van Eric Jansen kopte Bram van Eijk de bal op het doel. In een uiterste poging haalde Cas Knoester de bal nog van de doellijn. De allerlaatste kans kreeg ARC vlak voor de rust. Joshua Kassels zag zijn schot in het zijnet verdwijnen. De rust brak dan ook aan met een 0-0 stand.

Na de rust paste de wedstrijd zich aan aan de weersomstandigheden. Het werd een slechte vertoning met slechts enkele hoogtepunten. In de 52e minuut een geweldige kans voor Marlon Slabbekoorn, die Capelle op voorsprong had moeten zetten, maar alleen voor de keeper schoot hij tegen hem aan. Drie minuten later kreeg Capelle de deksel op haar neus. Na slordig verdedigen kwam de bal voor de voeten van Arjan Ouwendijk, die de bal in de benedenhoek schoot 0-1. Op jacht naar de gelijkmaker kwamen er geen uitgespeelde kansen meer. Eric Jansen schoot nog een keer op het doel en de ingevallen Julian Agatowski zag zijn schot gestopt worden door de voet van keeper Aäron Balk, maar daar bleef het bij. ARC consolideerde de krappe voorsprong en kreeg daardoor geen kans meer, maar ging uiteindelijk wel met de drie punten aan de haal.
In de eerste vier competitiewedstrijden was Capelle steeds de bovenliggende ploeg, maar behaalde slechts drie punten. Stof om over na te denken voor trainer Ralph Kalkman.

De soms wat pietluttig fluitende scheidsrechter Dominique Prick strooide veelvuldig met de gele kaart. Bij Capelle kregen Rutger de Bos, Angelo Ravenberg, Eric Jansen, Justin van Mullem en Leon Krznaric de gele prent te zien. Bij ARC waren die voor Neal Arnoldus en Mohammed Fennich.

Capelle: Nelson Konings, Rutger de Bos, Marciano Pape, Angelo Ravenberg (46 Leon Krznaric), Bram van Eijk, Eric Fortes (71 Julian Agatowski), Eric Jansen, Boris Letterie, Joseph Gonçalves (71 Marvin van der Made), Justin van Mullem, Marion Slabbekoorn.

Laat een antwoord achter