Neptunus-Schiebroek in doelpuntrijk duel langs Nieuwenhoorn (video)

1

Neptunus-Schiebroek heeft in een heerlijke goed voetballende wedstrijd duidelijk revanche getoond voor het optreden van afgelopen zaterdag. Het was een gelijkopgaande partij, die door beide ploegen in een hoog tempo op de mat werd gelegd. Kansen waren er over en weer. In de laatste minuut besliste de thuisploeg met een goede counter het treffen in haar voordeel. Toch lekker om voor een gedwongen voetbalstop de tweede overwinning binnen te slepen.

In de tweede minuut liet Ragip Özrak al zijn klasse zien door in een reflex een kopbal van Claudio Santos Silva uit zijn doel te slaan. In de 5e minuut opende Neptunus-Schiebroek al de score. Paul Hoekstra gaf de bal vanaf rechts hard en laag voor. De verdediger vergat dat Issam El Hank in zijn rug zat en deze tikte de bal alsnog in het doel 1 – 0. Net voor het kwartier was het alweer gelijk. Uit een hoekschop kwam de bal in een kluts in het doelgebied. Ryan Lol tikte de bal tegen de lat en in de rebound kon Dimitri Gomes Almeida gelijkmaken 1 – 1. In de 17e minuut pakte de Nieuwenhoornse doelman een schot van Jessie Oostrum. En drie minuten later was hij weer attent op een inzet van Tom Kuil. In de 23e minuut kwam Nieuwenhoorn op voorsprong na een goed uitgespeelde combinatie door het centrum. Melvin Winterberg maakte dit goed af 1 – 2. Net voor het half uur haalde Ragip Özrak een bal van Tom Kuil uit de kruising. Toch wist de thuisploeg enkele minuten voor rust op gelijke hoogte te komen. Elroy Wijngaarde veroverde de bal en ging op links goed door. Zijn voorzet was op maat en Issam El Hank rondde resoluut af 2 – 2.

De wedstrijd was na de rust slechts 40 seconden oud. Toen de uitblinkende Nieuwenhoornse doelman de bal pardoes in de voeten schoot van Jessie Oostrum die direct het lege doel vond 3 – 2. In de 58e minuut schoot Dimitri Gomes Almeida na een goede crosspass op de paal. Uit de hoekschop wist Dimitri Gomes Almeida na wat duwwerk de bal in de bovenhoek te koppen, waarbij Ryan Lol mistastte 3 – 3. Nieuwenhoorn ging op jacht naar meer en zocht regelmatig de aanval, waarbij Neptunus-Schiebroek gevaarlijk in de counter bleef. Op driekwart wedstrijd schoot Jeffrey Burger in vrijstaande positie hoog over. Een kwartier voor tijd wilde Issam El Hank zijn maatje Claudio Santos Silva aan spelen, maar die werd onderuit gehaald in de zestien. De leidsman weigerde een strafschop te geven. In de 83e minuut haalde Ragip Özrak een inzet van Tom Kuil onder de lat vandaan. Uit de hoekschop werd de bal tegen een arm van een verdediger geschoten, maar wederom geen elf meter.

In de 85e minuut kwam Melvin Winterberg alleen voor doelman Ryan Lol, maar hij schoot tegen de uitkomende doelman op. Twee minuten later pakte de Rotterdamse doelman een schuiver van Tom Sleeuwenhoek. In de laatste minuut bereikte een dieptepass van Claudio Santos Silva de wegsprintende Issam El Hank. Waar iedereen dacht dat hij de bal ging afleggen vond hij met een hard schot toch nog een gaatje achter de doelman 4 – 3. Zijn derde treffer van de avond. Een uitslag die voor veel tevredenheid zorgde. Het was een waar voetbalgevecht met twee ploegen die voor de overwinning wilden gaan. Reclame voor het amateurvoetbal.

Scheidsrechter M. Lindhout had het deze avond niet gemakkelijk. Het leek wel of het spel door het hoge tempo vaak te snel voor hem ging. Hij gaf geel aan Machiel Lourens, Nicky Erkelens (Neptunus-Schiebroek) en Melvin Winterberg, Nelson Costa de Brito (Nieuwenhoorn).

Neptunus-Schiebroek: Ryan Lol, Nicky Erkelens, Machiel Lourens, Sander Duin, Elroy Wijngaarde, Stefan van Diest, Paul Hoekstra (71e min. Franck Seuguep), Jessie Oostrum (82e min. Karam Bensedjed), Tom Kuil, Claudio Santos Silva, Issam El Hank.

1 reactie
  1. Gerard Meijer zegt

    Raymond Roos , stond die Ryan Lol nou in de basis …..

Laat een antwoord achter