Henk de Zeeuw: ‘Uitspelen competitie kan complex worden’

0

Afgelopen week maakte het Kabinet bekend dat de amateursport voor minimaal vier weken wordt platgelegd. Dit om het Coronavirus met een zogeheten ‘grote hamer’ in te perken. Voor alle sporters is dit natuurlijk, na het abrupte einde van het seizoen 19/20, wederom een flinke streep door de rekening. Waterwegsport.nl peilde de reactie van de trainers.

Wat vinden zij van de beslissing en wordt de competitie überhaupt uitgespeeld. En nog natuurlijk hoe overbrug je deze periode vol met onzekerheid als team. Zwaluwen trainer Henk de Zeeuw werd dit seizoen al getroffen door een aantal potentiële coronabesmettingen in zijn selectie wat de resultaten van zijn ploeg niet ten goede kwam omdat er ‘gewoon’ moest worden afgetrapt.

Trainen in coronaperiode

“Laat ik voorop stellen dat ik voetbal heel erg belangrijk vind maar de gezondheid van een ieder ander toch wel belangrijker. Dus als experts ervan uit gaan dat dit nodig is dan moeten we ervan uitgaan dat dit nodig is. Wat ik alleen bijzonder vind is dat we ook niet meer mogen trainen. Uit onderzoek is volgens mij gebleken dat de kans op besmetting tijdens het voetballen bijzonder klein is. Het gaat dus voornamelijk om het reizen in te perken. Had dan de kleedkamers gesloten gehouden en verplicht alleen op eigen vervoer naar de club laten komen maar wel trainen in tact gehouden.”

“Hoe nu verder is iets wat ik nog met alle betrokkenen ga bespreken. Mijn eerste gedachte is om in groepjes van 4 door te blijven trainen om zo nog wel de conditie en het balgevoel op peil te houden. Uit mijn ADO tijd heb ik de performance trainer als adviseur aan onze staf toegevoegd. Samen met hem zullen we dan een programma ontwerpen met gerichte oefenstof.”

Complex om competitie uit te spelen

“Mijn gevoel is dat dit nog wel wat langer gaat duren dan een maand. Ik las wel een interview van de directeur van de KNVB dat 2 weken nog wel opgevangen kunnen worden maar alles wat langer zou zijn voor problemen zou zorgen. Tel daarbij op dat wij al 2 wedstrijden achter lopen en sommige teams zelfs nog meer dan denk ik dat het lastig en complex gaat worden om de competitie uit te spelen.”

“Wat ik nog wel wil aangeven is dat ik me stoor aan de uitzonderingspositie van het geloof. Dat is niet meer van deze tijd. Ondernemers gaan kapot, mensen in de zorg staan daar met gevaar voor eigen leven te leiden en dan hoor ik zo’n priester tijdens een dienst prediken dat ze niet solidair gaan zijn omdat de rest vd wereld al zo lang niet solidair is met hun, in woorden van gelijke strekking. En dan wel een brandhaard Corona daar in Staphorst. Iedereen werkt zich 3 slagen in de rondte om creatief en volgzaam met dit alles om te gaan. Waarom kan een kerk of Moskee dat niet. Ik ben zelf niet gelovig maar ik heb respect voor een ieder die dat wel doet. Maar van dit gegeven snap ik echt niets van. Schuilen achter een grondwet maar wel een coronawet aannemen die op punten tijdelijk tegen de grondwet ingaat en dit punt niet meenemen is tamelijk bizar.”

Laat een antwoord achter