Zwaarbevochten zege van Dilettant tegen Ameide

0

Dilettant heeft hun eerste wedstrijd deze competitie winnend afgesloten. Tegen een onbekende tegenstander vv Ameide begon het heel aftastend en ook vv Ameide keek de kat uit de boom. In de beginfase gebeurde en niet zoveel en hadden de keepers een gemakkelijke middag. Gedurende de eerste helft bouwde Dilettant wel aan een offensief, maar echt goede kansen leverde het niet op. Marnix v.d. Adel een kansje vanuit een in feite afgeslagen aanval en Remco Mulders kreeg een mogelijkheid na voorbereidend werk van Hamza Mehrach.

Ook vv Ameide liet in minuut 21 van zich spreken, maar Jeremy Verhagen voorkwam met een perfecte redding de 0-1. Daarna werd het levendiger en meer kansen voor beide partijen. Bij een aanval van Dilettant kreeg Colin den Otter een klap in het gezicht en toen hij de bal probeerde te heroveren met een sliding was er plotsklaps een rode kaart. Een aanval van achteren op de schenen was de uitleg van de arbiter. Een aderlating voor een op dat moment beter Dilettant, maar daar was voor rust weinig van te merken. Remco Mulders kreeg een goede kans na voorwerk van Jesper v.d. Adel en laatstgenoemde kopte slecht in na een voorzet van broer Marnix. Ook vv Ameide had een goede mogelijkheid, maar een kopbal van dichtbij werd door Jeremy Verhagen gestopt en een hard schot van dichtbij ging over de goal.

Na rust een tweemansvoorhoede bij Dilettant vanwege het ondertal en een aanvallend vv Ameide. Maar eerst was er nog Dilettant in minuut 48 toen Marnix v.d. Adel een corner mocht nemen. Ditmaal geen boogbal, maar een strakke voorzet, die door Lennart v.d. Linden met een weergaloze kopbal tot doelpunt werd verheven. Op dat moment een verdiende voorsprong, maar er was nog bijna een helft te gaan. vv Ameide zat niet bij de pakken neer en zocht het initiatief. Mede togestaan door Dilettant, dat hoopte op de counters via Jesper v.d. Adel en Djazz Manusama. Er kwamen weliswaar kansen voor vv Ameide, maar die werden verprutst of ze vonden Jeremy Verhagen op hun pad.

Zonder anderen tekort te doen, want iedereen bij Dilettant speelde een prima wedstrijd, maar Jeremy Verhagen was de uitblinker deze middag. Door het steeds aanvallender spel van vv Ameide waren er overigens ook goede kansen voor Dilettant om de score te vergrote. Jesper v.d. Adel, Jimmy Koning en Remco Mulders op een voorzet van Tim Kamp misten goede mogelijkheden. Het was een heel interessante en spannende tweede speelhelft, waar het publiek de grote winnaar was. Het verdeelde zich geen moment in deze sportieve wedstrijd. Komende zaterdag is er dan de ‘Nederlekderby’ in en tegen Lekkerkerk en hopelijk zet Dilettant het succes voort.

Laat een antwoord achter