Zo kies je de juiste sport lingerie

0

Voor zowel dames als heren is het kiezen van het juiste ondergoed essentieel bij sporten. Het vormt niet alleen de basislaag van je outfit maar reguleert ook de temperatuur of ondersteund je lichaam en houding. Daarbij zijn de uitgangspunten voor mannen uiteraard anders dan voor vrouwen maar er spelen ook andere zaken een belangrijke rol. 

Sportondergoed vormt dus de eerste en daarmee de basislaag van je outfit. Het kiezen van het juiste ondergoed is essentieel om te kunnen sporten in verschillende temperaturen. Een thermoshirt of sportonderbroek zorgen ervoor dat zweet goed wordt afgevoerd, beschermen je tegen kou of warmte en mogen dus nooit ontbreken in je sporttas of rugzak. Voor dames is daarnaast een goede ondersteunende bh van essentieel belang. 

De basisregel

Als sporter wil je graag dat je outfit comfortabel aanvoelt. Het mag niet knellen of afzakken uiteraard. Basisregel is dat je het niet moet voelen. Dit betekent dat de belangrijkste kenmerken van sportondergoed zijn dat het naadloos is, bescherming geeft tegen hoge of lage temperaturen en dus nauwelijks voelbaar is op je huid. Naast dat het beter zit zorgt naadloos ondergoed er ook voor dat er geen irritaties ontstaan. Met andere woorden; goed sportondergoed schuurt niet. En niet onbelangrijk is dat sportondergoed je droog moet houden. Het moet zweet en vocht dus van je huid weg transporteren. 

Herenondergoed

Onder het ondergoed voor heren vallen thermokleding, sportonderbroeken, hardloopsokken of compressiekousen. Een boxer van katoen is niet zo geschikt om in te sporten. Voor sporten kies je beter een sportboxer die gemaakt is van speciale materialen zoals microfiber. Door microfiber wordt zweet beter opgenomen en het voelt aan als een tweede huid. 

De sport bh

Het allerbelangrijkste van het sportondergoed voor dames is de sport bh en daarbij de juiste maat. Feit wil dat 70% van de vrouwen de verkeerde bh-maat draagt. Belangrijk om te weten is dat borsten uit vet- en bindweefsel, vocht en klieren bestaan. Borsten hebben geen spierweefsel dat bewegingen kan opvangen tijdens het sporten. Je moet ze dus ondersteunen. Daarnaast zijn borsten erg gevoelig voor beweging omdat ze alleen vast zitten aan de borstwand. Daarom heb je een sport bh nodig. Een goede bh voor je dagelijkse activiteiten voldoet dus niet voor het sporten.

Er zijn diverse soorten sport bh’s. Voor vrouwen met grotere borsten zijn er diverse varianten in de  grote maten bh. Deze zijn ook verkrijgbaar met beugels en ondersteunen precies daar waar het nodig is zonder kans op prikken of knellen. Een fabel is dat vrouwen met kleine borsten geen bh of sport bh hoeven te dragen. Ook kleinere borsten moeten goed ondersteund worden, zeker bij het sporten. Voor vrouwen met kleine borsten kan het fijn zijn om te kiezen voor de sport bh met vulling. De vullingen in de bh geven de borsten een liftend push-effect, waardoor ze wat meer volume krijgen. Daarnaast volgen de pads de rondingen van je borsten. Hierdoor kun je gewoon een nauwsluitende sporttop aantrekken, zonder dat tekent. En de pads ervoor dat je tepels goed bedekt zijn zodat het niet te zien is als je het even koud hebt. 

Damesondergoed

Of je als vrouw een voor een slipje of boxer kiest is afhankelijk van jouw voorkeur. Materialen die geschikt zijn voor sportondergoed zijn; Nylon, spandex en Wol. Er is ook sportondergoed dat nog wat extra’s biedt zoals zilver vezels die zorgen voor verkoeling en bacteriën verwijderen. Dit ondergoed draag je duidelijk wel voor de functie want charmant is het zeker niet. 

Laat een antwoord achter