ZBVH thuis langs SCO’63

0

ZBVH is erin geslaagd de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen in winst om te zetten tegen SCO’63. Beide teams hadden de eerste wedstrijd gewonnen en wilden hun ongeslagen status graag vasthouden.

ZBVH vloog uit de startblokken. Al in de derde minuut belande een corner van Davey Lodder op het hoofd van Wessel Schouwink, die via de onderkant van de lat raak kopte. Hierna kwam ook SCO’63 wat beter in de wedstrijd en ZBVH had het lastig tegen de behendige voorhoede. Na een paar positionele omzettingen bij de thuisploeg ging het weer lopen. De buitenspelers konden vaak worden gevonden, maar grote kansen werden nog niet gecreëerd. Toch wist ZBVH op 2-0 te komen. Een strak aangesneden vrije trap van Ferdinand Cats werd door Marvin Lems getoucheerd met het hoofd en viel bij de tweede paal binnen. Vlak voor rust kon SCO’63 via hun spits kon nog één keer doorbreken, maar Bryan Lodder wist hem vakkundig van de bal te zetten.

De tweede helft leek ZBVH nog niet helemaal bij de les. Balverlies leidde tot een uitbraak van SCO’63, waarna een speler onvoldoende werd aangepakt en vanaf de rand van de zestien kon binnenschieten. Hierna wilde SCO’63 doorpakken en werd ZBVH teruggedrongen op eigen helft. Door gegroepeerd te blijven verdedigen werden echter weinig kansen weggegeven. Na 70 minuten voetballen werd het zelfs 3-1 voor de thuisploeg. Rechtsbuiten Robin Konijnendijk werd door Jesse Jongenotter diep gestuurd. Konijnendijks strakke voorzet kon door Wessel Schouwink bij de eerste paal worden binnengetikt. SCO’63 probeerde deze achterstand nog recht te zetten, maar kwam niet verder dan een aantal corners en vrije trappen. Ondanks dat er in de slotfase niet goed meer werd gevoetbald, wist ZBVH de voorsprong vast te houden en bleef het hiermee ongeslagen na twee wedstrijden.

Laat een antwoord achter