ZBVH te sterk voor TransvaliaZW

0

ZBVH is de competitie begonnen met een goede overwinning uit tegen Transvalia ZW. In de beginfase had ZBVH al op voorsprong moeten komen. Eerst schoot Jimmy Andeweg een vrije trap vanaf kansrijke positie in de muur, hierna schoot Marvin Lems net over.

Enkele minuten later kwam Robin Konijnendijk net tekort om een voorzet van Davey Lodder binnen te koppen, na een fraaie opening van Twan Breure. Toch was het in de 28e minuut alsnog raak. Een voorzet van Jimmy Andeweg kwam via een Transvalia-speler voor de voeten van spits Wessel Schouwink, die van dichtbij kon binnentikken. Lang kon ZBVH niet van de voorsprong genieten. Drie minuten later viel een teruggelegde corner voor de voeten van een geheel vrijstaande Transvalia-speler, die voor de gelijkmaker kon aantekenen. Hierna had de thuisploeg via twee schietkansen zelfs de voorsprong kunnen pakken, maar miste scherpte in de afronding. Vlak voor rust waren er ook nog een drietal mogelijkheden vlak achter elkaar voor ZBVH, maar gescoord werd er niet meer.

De eerste grote kans in de tweede helft was voor Transvalia. Een te korte terugspeelbal aan ZBVH-kant kon echter niet tot doelpunt worden gepromoveerd. Hierna nam ZBVH het initiatief in de wedstrijd stevig in handen, terwijl Transvalia op het warme kunstgras moeite had om het tempo bij te benen. ZBVH kwam ook verdiend op voorsprong. Mark Burger opende op Robin Konijnendijk, Konijnendijk legde vervolgens terug op Marvin Lems, die in zijn eerste competitiewedstrijd voor ZBVH de 1-2 binnenschoot. Meteen hierna kon Wessel Schouwink ook de 1-3 maken. Hij onderschepte zelf de bal en scoorde na een combinatie met Davey Lodder.

Vijf minuten later was het andersom. Schouwink stuurde Lodder weg, die de 1-4 binnenschoot. Op dat moment stond Transvalia al met tien man, wegens twee keer geel voor praten. ZBVH controleerde hierna de wedstrijd, zonder echt tot grote kansen te komen. Ook achterin werd over de hele wedstrijd gezien weinig weggegeven, mede dankzij goede optredens van de normaal in het 2e elftal uitkomende Mark Saarloos en Jasper Lems. Na exact 90 minuten floot de scheidsrechter af, waardoor ZBVH het seizoen begon met een 1-4 overwinning.

Laat een antwoord achter