Willem Dekker: ‘Ondanks promotie blijft doelstelling hetzelfde: handhaving’

1

ONA promoveerde als koploper in de tweede klasse D naar de zondag eerste klasse. De club is onder leiding van Willem Dekker zodoende weer terug in de eerste klasse. De laatste keer dat ONA in die eerste klasse speelde was in 1964.

Dekker, die als actief voetballer alleen lid was van ONA, was al trainer wel elders actief. De trainerscarrière van Dekker leidde hem langs Alphen, Haastrecht, Floreant, Gouda, CVC Reeuwijk, Bodegraven en ONA. Nu maakt hij met ONA de stap naar de eerste klasse. ‘De onverwachte promotie, de doelstelling was slechts handhaving, bracht een enorme vreugde te weeg bij de club waar ik al bijna 60 jaar lid van ben. De laatste keer dat dat het geval was, was in 1964, toen ik nog C-junior was.’

Met ONA is handhaving het credo. Met enkele wijzigingen in de selectie moet Dekker op het nostalgische complex van ONA aan de slag. ‘Bij ONA zijn drie spelers gestopt. Mo Faouzi, Robin Plomp en Mark Meewezen hebben besloten te stoppen. Khalid Khoukhi heeft voor een stap naar GSV gekozen,’ vertelt Dekker. ‘Aziz el Bouazatti en Fahri Margoun zijn van Aarlanderveen gekomen. Stefan Kapteijn van Gouda en Nordin Foutouhi en Nouamen Benjaafar van de Jodan Boys. Uit de eigen jeugd is Yassine Mousoui bij de selectie gekomen.’

ONA opent zaterdag haar avontuur in de zondag eerste klasse met een thuiswedstrijd tegen Hillegersberg (zo). In Gouda wordt om 14:00 afgetrapt.

1 reactie
  1. Ries van Veen zegt

    Werne Pronk idd

Laat een antwoord achter