Wieldrecht door in de beker

0

Door een 4 – 1 overwinning op zondag 1e klasser Unitas ’30 plaatste Wieldrecht zich voor de volgende ronde van de beker. Na eerst de winst tegen V.V.G.Z. met 2 – 1 (doelpunten Ruben Post en Mohammed al Salman) en het verlies tegen Yerseke met 2 – 1 (doelpunt Tonnie Stok) moest er deze middag gewonnen worden. Dit moest gebeuren zonder de geschorsten Mark van Agteren en Aron de Keijzer en de geblesseerde Claudio Teneggi.

Omdat er gevoetbald werd tegen een zondagvereniging werd er pas afgetrapt om 17.00 uur en wisten we derhalve bij aanvang de uitslag al van de wedstrijd Yerseke – V.V.G.Z. Deze eindigde in 2 – 2, waardoor Unitas ’30 aan een gelijkspel genoeg had om de volgende ronde te bereiken. In het begin zag het er inderdaad naar uit dat deze doelstelling werd bereikt. Met goed combinatievoetbal wist Unitas de Wieldrecht verdediging onder druk te zetten. Dat leverde dan ook in de 9e minuut al de 0 – 1 op. Daarna kwam Wieldrecht onder de druk van Unitas uit en voetbalde agressiever en meer vooruit. In de 25e minuut zette Ruben Post op links goed door en veroverde de bal. Met een bekeken trap vanaf de zijlijn verschalkte hij de doelman van Unitas en sloeg de bal bij tweede paal binnen en bracht hij de stand op 1 – 1.

In de 2e helft een beter voetballend Wieldrecht, dat met aardige combinaties de verdediging van Unitas wist uit te spelen. In de 57e minuut werd Ferhat Kemaldar in de 16 meter onderuit gehaald en dat leverde een penalty op, die vakkundig door Tonnie Stok werd verzilverd. Unitas probeerde het nog wel, maar als ze dan nog eens een kans kregen was daar altijd keeper Aschwin Bakema die zijn doel schoon wist te houden.

In de 67e minuut zette Ruben Post een wonderschone aanval op. In combinatie met Tonnie Stok kwam hij alleen voor de keeper. Maar hij was niet zelfzuchtig en lag de bal breed voor Liomar Jennie, die dit buitenkansje wel wist te verzilveren, 3 – 1. Dezelfde Jennie wist in de 70e minuut nog een dieptebal door de benen van de uitgelopen keeper van Unitas in het lege doel te schieten en daarmee de eindstand op 4 – 1 te brengen. Wieldrecht kwam niet meer in gevaar en speelde de wedstrijd rustig uit. Rest nog te melden, dat de jonge scheidsrechter Simonse een uitstekende wedstrijd floot. Het is lang geleden, dat Wieldrecht een ronde verder kwam. Benieuwd wie de volgende tegenstander zal zijn. Zaterdag de eerste competitiewedstrijd thuis tegen Woudrichem.

Laat een antwoord achter