WFB eenvoudig langs Melissant

0

Op zaterdag 26-09-2020 stond de eerste uitwedstrijd van het seizoen op het programma. Melissant was deze middag de tegenstander.

WFB zette Melissant vanaf de eerste minuut onder druk en dit leverde direct al een kans op toen Simon Bremer de bal uit de kluts in de voeten kreeg. Zijn poging werd verdedigd en ook lukte het Stefan Nagtegaal niet om de bal binnen te schieten. Na een korte corner van Simon Bremer werd het schot van Mathijs Blonk schitterend gered door de keeper van Melissant. Rowan Breen stuurde Erik Tanis weg over de rechterkant, maar deze bal was net te hard om een goede voorzet te kunnen geven. Een vrije trap van Melissant werd gepakt door Max Wegereef. Een schot van Rowan Breen smoorde in de verdediging. Melissant kreeg een grote kans toen Max Wegereef uit zijn doel was en de bal werd voorgezet. Een aanvaller van Melissant raakte de bal totaal verkeerd met zijn hoofd.

Na een kwartier spelen bracht Rowan Breen de stand op 0 – 1. Hij schoot de bal uit een korte corner snoeihard achter de keeper van Melissant. Na een voorzet van Erik Tanis redde de keeper op een schot van Rowan Breen. Na een goede actie van Rowan Breen verdiende hij een corner voor WFB. Mathijs Blok nam de corner kort op Sjors de Bakker en diens schot ging naast het doel. De keeper van Melissant voorkwam met een goede redding een doelpunt van Mathijs Blonk. Max Wegereef voorkwam met de vingertoppen een goal voor Melissant na een prima schot. Stefan Nagtegaal speelde zich vrij op de achterlijn, maar de voorzet was net te scherp. Na een snelle aanval van WFB ging het schot van Stefan Nagtegaal naast. Rowan Breen werd in de diepte gestuurd en hij omspeelde de keeper. Zijn schot werd echter door een verdediger van de doellijn gehaald. Na een voorzet kopte een aanvaller van Melissant de bal op het doel van WFB, maar wederom was er een redding van Max Wegereef die deze poging met de benen keerde. Nadat Lars van Lenten de bal snel doortikte naar Joeri Melissant werd diens voorzet prachtig binnen getikt door Simon Bremer en kwam WFB kort voor de rust op een 0 – 2 voorsprong.

De laatste kans van de eerste helft was ook voor WFB. Een schot van Mathijs Blonk werd geblokt door een verdediger en bij de rebound door Simon Bremer werd de bal tot corner verwerkt. De ruststand werd in deze zeer sportieve wedstrijd bereikt met een 0 – 2 tussenstand in het voordeel van WFB. WFB had gezien de meerdere kansen al op een hogere voorsprong kunnen staan, maar Melissant had evengoed een doelpuntje mee kunnen pikken.

WFB begon de tweede helft direct weer aanvallend en schoten van Mathijs Blonk en Lars van Lenten werden geblokt door de verdedigers van Melissant. Een perfecte voorzet van de zijkant kwam voor de voeten van Rowan Breen. Hij raakte de bal niet goed en ging deze uitgelezen kans verloren. Na 10 minuten spelen in de tweede helft wist WFB de score uit te breiden toen Simon Bremer de 0 – 3 scoorde uit een voorzet van Joeri Melissant. Een schot van Melissant verdween naast het doel van WFB. Na een diepe bal was de keeper van Melissant eerder bij de bal dan Simon Bremer. Erik Tanis kreeg de kans uit de rebound, maar zijn schot mistte kracht en richting. Na een goede ingreep van Kevin Groenendijk bij een aanval van Melissant speelde hij de bal in op Rowan Breen. Die speelde zicht goed vrij in het strafschopgebied en schoot de 0 – 4 binnen.

De volgende goal kwam op naam van Brian Westhoeve. Na een voorzet van Rowan Breen koos hij zorgvuldig de goede hoek uit en schoof de 0 – 5 op het scorebord. Pascal van Dam ging op snelheid richting het doel, maar zijn vizier stond niet helemaal zuiver en schoot de bal naast. Na een overtreding op Rowan Breen schoot Niels Breen de bal keihard op de vuisten van de keeper. Stefan Nagtegaal schoot de bal uit een voorzet van Pascal van Dam over het doel van Melissant. Na de volgende voorzet van Pascal van Dam wist Rowan Breen wel te scoren en hij bracht de eindstand op 0 – 6.

WFB speelde een prima wedstrijd en was oppermachtig. Er mochten wederom 3 punten en 6 doelpunten worden bijgeschreven. Volgende week volgt de thuiswedstrijd tegen DVV ’09.

WFB: Max Wegereef, Erik Tanis (Julian Hameeteman), Niels Breen, Kevin Groenendijk, Joeri Melissant, Stefan Nagtegaal, Lars van Lenten (Brian Westhoeve), Sjors de Bakker, Rowan Breen, Simon Bremer, Mathijs Blonk (Pascal van Dam)

Laat een antwoord achter