VOB start het seizoen goed met verdiende overwinning op MSV71

0

VOB kan terugkijken op een redelijk tot goede voorbereiding; 3 x winst, 1 x gelijk en 2 x een verliespartij. Vandaag eindelijk weer voor het ECHIE na een abrupt  einde van het vorige seizoen begin maart. De jongens van VOB hebben echter niet stilgezeten in deze moeilijke periode. Zo hebben ze het clubgebouw een aardige metamorfose gegeven en is het terras weer spic en span gemaakt. VOB lijkt weer helemaal op te bloeien. Steeds meer vrijwilligers bieden zich aan en ook het donateurschap groeit gestaag door. Zo zie je maar weer dat bij een kleine volksclub als VOB de samenhorigheid hoog is en als we met ze allen onze schouders er onder blijven  zetten VOB nog lang zal blijven  voortbestaan.

Dit nieuwe seizoen wil VOB weer een rol van betekenis gaan spelen in de zaterdag 4de klasse F. Bij voorkeur een plaats in top 5 eindnotering en minimaal een keer  periodekampioen worden. Dit seizoen kan dat zo maar is gaan gebeuren. De selectie heeft een waar kwaliteitsimpuls gekregen met bijvoorbeeld de terugkeer van Martin en Michael La Cruz, tegenstanders zijn  gewaarschuwd want zet je helm maar op. Ook terugkeer van Michael Jager die met zijn inzet, winnaarsmentaliteit en scorend vermogen dit seizoen weer erg belangrijk gaat zijn en dan nog  maar niet te spreken over de komst van Carlo Leenhouts met zijn perfecte techniek en loopvermogen en de komst van  Jeffrey Schenk wat een verademing is dat “mister El Positivo” een geboren leider op en om het veld. Hij leest het spelletje als de beste en wordt dit seizoen als onze rots in de branding gezien  naast natuurlijk alle andere rotsen. Ik denk dat je ook wel mag spreken van de beste VOB selectie in tijden en misschien wel van aller tijden.

Vandaag stond wedstrijd tegen MSV 71 op het programma. Voor aanvang wedstrijd werd nog even snel de teamfoto gemaakt van ons sterrenensemble hierbij dank uitsprekend naar moeder van onze eveneens teruggekeerde verzorgster Felicia Hersbach. Bedankt voor de gemaakte foto’s Monique Hoogland.

Het was voor de mannen Ketting en Michielsen nog even flink puzzelen hoe te beginnen en wie op te stellen. Daar de voorbereiding is gebruikt om vaste speelwijze en opstelling te implenteren is dat er helaas niet van gekomen. Maar het is de mannen toch gelukt om vandaag in een zo sterk mogelijke opstelling te beginnen. Het gemis van onze vaste  aanvoerder Smit, voetblessure en gelegenheidscentrale verdediger Boers die gehele voorbereiding van vaste waarde was centraal achterin kon gelukkig worden opgevangen door de brede selectie. Zo startte we vandaag in de volgende opstelling. Daan Slaager op goal, met in de verdedigingslinie  vanuit links Davey de Hoog, gebroeders Jeffrey en Kevin Schenk en op rechts Chris Ouwendijk met op het middenveld een gedroomd duo gevormd met Nick van Katwijk en Carlo Leenhouts met daarvoor (C) Pascal Lommerse. De aanval vandaag gevormd door Michael Jager vanaf links Leon Lommerse vanaf rechts en Martin La Cruz in de spits.

VOB begon erg goed aan de wedstrijd al in de 1ste minuut was het Nick van Katwijk met een perfecte lange pass achter de laatste linie  van MSV tot bij de goed weggelopen La Cruz die zijn lob via de  keeper naast het doel zag belanden mogelijk had hij bij keuze voor omspelen van keeper wel doel getroffen. Niet veel later was het Michael Jager die na een vloeiende aanval alleen op keeper mocht afgaan maar hij kreeg bal niet tijdig onder controle waardoor hij enigszins overhaast de bal met zijn wreef over het doel schoot, een geplaatst schot met binnenkant voet had hier mogelijk wel volstaan. Even gek gezegd had VOB zelfs na 10 minuten al 2- 0 voor kunnen of zelfs moeten staan. Waar VOB vaak voetballend de oplossing zocht was het MSV die vaak vanuit de lange  bal hun snelle flankspelers wilde bereiken. De eerste de beste keer dat vleugelaanvaller wel werd gevonden was hij in 1ste onderlinge duel met Jeffrey Schenk geen match. Want schenk bleef telkens in de één op één duels goed kijken en snoepte hem veelvuldig de bal af, er werd even een signaal afgegeven aan MSV dat hier vandaag niets gehaald kon worden. VOB had wedstrijd goed in handen en controleerde het spel. Belangrijke schakel in dit geheel waren ook de verdedigende middenvelders van Katwijk en Leenhouts die telkens op zoek naar de bal en toch ook weer steeds het zo belangrijke rustpunt waren, beide zeer balvast en ook beschikken zij beide over een goede inspeelpass. Het was wachten op een openingstreffer voor VOB. Nog voor het halfuur werd VOB een zekere strafschop ontnomen want Leon werd op rechts goed weggestuurd en zag zijn voorzet door een duidelijk uitgestoken arm geblokt worden. Dit was al bij de  oude handsregeling een zekerheid maar nu bij de nieuwe regeling juist helemaal zo uitgelegd door arbiter Bas Nijhuis maar deze scheidsrechter zag het toch echt anders.

Waren de eerste 2 hoekschoppen nog onbegrepen en niet zoals afgesproken was het een 3de hoekschop beter genomen en direct een gevaar in MSV doelgebied, bal sloeg weliswaar af maar tot in de voeten van de daarop afwachtende Davey de Hoog op rand zestienmeter. Hij nam de bal aan en zag geen andere mogelijkheid dan  om met zijn chocoladebeen op doel te volleren precies langs een hele kluwen van mensen tot achter de doelman en via de paal binnen. 1-0 VOB en een meer dan terechte voorsprong. Gehele Zuiderlaan ontplofte van blijdschap. VOB had duidelijk de smaak te pakken en was er naar  op zoek om de score zo snel als mogelijk uit te breiden. Hier kregen we nog aantal keer een kans toe maar telkens was sluitpost MSV een echte sta in de weg voor de VOB voorwaartsen. Net op het moment om 1ste helft als winnaar te besluiten kreeg MSV door één onoplettendheid achterin nog een  levensgrote kans maar deze werd door MSV spits   hoog over het doel geschoten waardoor de rust met een ongewijzigde stand werd bereikt.

2de helft kwam VOB wederom sterk uit de startblokken. Was het eerst Jager die op snelheid werd weggestuurd de bal keurig zelf vrijmaakte maar net niet doeltreffend kon uithalen. Was het even later door een goede interceptie op VOB middenveld een naar ik meen mooie pass van Leenhouts op Jager en Jager bleef koel en vond de mee opgekomen captain Pascal Lommerse die onberispelijk met binnenkant voet en snoeihard  de 2-0 tegen de touwen schoot. Een bevrijdende treffer maar nog altijd een stand waar bij een tegendoelpunt het je jezelf onverwacht moeilijk kan maken. VOB speelde weer als vanouds als een waar collectief. Je zal van goede huize moeten komen om ons hier punten af te snoepen.

MSV ging achterin één op één spelen om zodoende voorin meer klaar te kunnen spelen. Kansen kwamen er ook wel maar de grootste kans was een knap  afstandsschot die op de Lat boven Slaager uiteenspatte. 75ste minuut werd van Katwijk uit voorzorg naar de kant gehaald want heeft wat last gehad  van een opspelende liesblessure. Ouwe Rot van Katwijk was naar eigen zegge nog helemaal niet klaar om gewisseld te worden maar na enige emotie kwam hij weer bij zinnen. Hij werd vervangen door Rick Carlier een nieuwe mannetjesputter in de VOB selectie. Niet veel later gaf Kevin Schenk moegestreden en met krampverschijnselen aan gewisseld te willen worden. Schenk zat vandaag weer overal tussen en heeft echt een berg werk verzet in het kielzog van zijn broer Jeffrey.

Dhiya Rahmoune mocht vandaag daardoor ook nog zijn opwachting maken. VOB speelde vandaag als een goed collectief en uiterst geconcentreerd naar een verdiende overwinning, score had met iets meer scherpte nog hoger kunnen uitvallen. Trainer durfde het zelfs aan om voorzitter en penningmeester buiten de lijnen te houden  en we hebben ‘m horen zeggen dat hij liever 3 punten heeft dan een envelop. Daar komen we wel uit…. 😜

Volgende week een uitwedstrijd in en tegen Maasdijk om 14:30uur.

Opstelling: Slaager, de Hoog, J. Schenk, K. Schenk (Rahmoune) , C. Ouwendijk, van Katwijk (Carlier), Leenhouts, P. Lommerse, M. Jager, Martin La Cruz, L. Lommerse

Laat een antwoord achter