Vierpolders onderuit bij titelkandidaat HBSS

0

.Op zaterdag 19 september speelde Vierpolders de openingswedstrijd van de competitie in Schiedam tegen titelkandidaat HBSS. Op het kunstgras van sportpark Harga onder zomerse omstandigheden
begon Vierpolders sterk en binnen ongeveer 30 seconden kreeg Douw Zijlstra een vrije schietkans kort voor het doel maar zijn inzet vloog via de paal weer het veld in. Vandaag zou het ook niet meezitten.

HBSS met een aantal zeer geroutineerde spelers speelde achterin rustig rond en loerde op snelle uitvallen. Toch was het Vierpolders dat na ruim twintig minuten voor eerst scoorde na een prachtige voorzet van Martijn Rollof kopte Jesper Lakerveld hard raak. De scheidsrechter wees naar de middenstip maar ging uiteindelijk in conclaaf met de grensrechter van HBSS en tot groot ongenoegen van Vierpolders besloot hij alsnog de treffer te annuleren.

Een paar minuten later moest Martijn geblesseerd naar de kant en kwam Edinho Fortes Varela binnen de lijnen. Kort na deze wissel ging het fout bij Vierpolders als aanvallerHBSS gretig
tegen het onhandiguitgestoken been van Maikel Straatman aanloopt en een strafschop mee krijgt die onberispelijk werd ingeschoten. Ondanks diverse mogelijkheden van beide kanten brak de rust aan met deze 1 – 0 stand.

Na rust begon Vierpolders weer goed aan de wedstrijd en kreeg het weer aantal kansjes. Douwe Zijlstra werd vervolgens vervangen door Bart Romswinckel. Na ongeveer een uur spelen ging het weer fout. Een goed uitgespeelde Counter betekende een 2 – 0 stand. Toen een paar minuten later ook de 3 – 0 viel leek de wedstrijd gespeeld. Kort hierna strafte Varela geknoei in de achterhoede HBSS goed af en deze 3 – 1 bood even hoop, maar de 4 – 1 kwam kort hierna en toen was de wedstrijd wel over.

Sven Hokke werd nog vervangen door broer Tim. Varela scoorde nog wel fraai de 4 – 2 maar deze treffer werd gevolg door de 5 – 2, wat ook de eindstand zou zijn. Uiteindelijke een verdiende maar geflatteerde overwinning van HBSS. Volgende week komt BZC/Zuiderpark (verloor na 2 – 0 voorsprong met 2 – 3 van Vlotbrug) naar de Coosenhoek.

Vierpolders: Rick Otte, Daniel Kapaan, Max Lodder, Ruud Hakbijl, Maikel Straatman, Sven Hokke/Tim Hokke, Bart Rollof, Martijn Rollof/25e Edinho Fortes Varela, Tom Thijssen en Douwe Zijlstra/60e Bart Romswinckel en Jesper Lakerveld.

Laat een antwoord achter