Valse start voor VVGZ

1

In de eerste competitiewedstrijd van het seizoen hadden de Vogels al meteen met personele problemen te kampen: Swart, Roodhorst, Sewambar en Los waren allen geblesseerd en dat betekende de volgende basiself tegen het Vlaardingse CWO: Kloosterman- M.Swank, Zwang, Kooiman, Molenaar- Scheurwater, Tanriseven, Tucci- Messina, Kuipers, J.Swank.

In de eerste 10 minuten werden de Vogels volledig terug gedrongen door het gemakkelijk voetballende CWO. De gasten waren duidelijk de heersende partij en al in de 5e minuut moest Kloosterman van dichtbij een inzet pareren. Maar na een kwartier konden de Vogels zich enigszins ontworstelen aan het overwicht van de gasten en kregen ze in de 16e minuut de eerste goede kans: Jaap Swank werd goed weg gestuurd door Kuipers maar hij stuitte op de doelman.

Gaandeweg de eerste helft leek CWO enigszins uitgeraasd en VVGZ kwam beter in de wedstrijd en was nu ook regelmatig op de helft van de tegenstander te vinden, maar de gasten bleven voorin dreigend. Net voor rust een hoge vrije trap van Tanriseven die bij de 2e paal knap werd terug gekopt door Zwang en Kuipers leek van dichtbij te kunnen scoren, maar Zwang werd afgefloten voor een duwfout. Aan de andere kant was het bijna 0-1 toen een trekbal vanaf de achterlijn door CWO kon binnen worden getikt, maar de naar binnen gekomen Mark Swank bezwoer het gevaar met een prima tackle.

In de tweede helft gingen beide ploegen op jacht naar de belangrijke openingstreffer. Messina was dichtbij op een mooie diepe bal van Kooiman maar de duidelijk achter de verdediger startende Messina werd terug gevlagd. Even later toch de voorsprong voor de Vogels en dit doelpunt was zeer fraai. Een harde voorzet van de snelle Messina werd bij de 2e paal door Kuipers binnen gebracht richting lange hoek. De bal kan nog worden weg getikt door de CWO- defensie maar kwam uit bij Tanriseven die met een geweldige omhaal de 1-0 binnen schoot. Even daarna bijna de 2-0 en weer stond Messina aan de basis: een scherpe voorzet belandde bij de goed voor zijn man komende Swank, maar de harde kopbal verdween in het zijnet. Meteen daarna de gelijkmaker: de te fel inkomende Swank werd aan de rechterkant te simpel uitgespeeld, de bal werd terug gelegd en de schuiver betekende de gelijkmaker.

Wanders kwam voor Messina en er kwamen weer kansen voor de Vogels waaronder twee voor Kuipers die eerst alleen mocht doorgaan maar treuzelde en daarna een inzet zag gekeerd door de goalie.
Waar een gelijkspel een redelijk resultaat leek, liep het dan toch nog fout voor de Vogels: libero Kooiman verloor een duel op middenveld, meteen de pass en trekbal en de 1-2 lag binnen. Wanders was met een hard schot na een prachtige aanname nog dichtbij de gelijkmaker maar in de slotminuut bekroonde CWO een prima optreden met de 1-3.
Een valse start dus voor de Vogels, die ze a.s. zaterdag bij Sparta mogen weg poetsen.

1 reactie
  1. Remon van Prooijen zegt

    Zonde. Komt vast goed. Topclub, toptrainer!

Laat een antwoord achter