SHO te sterk voor FC IJsselmonde (zo)

0

Aan het einde van de zaterdagmiddag speelde SHO de tweede bekerwedstrijd in poule 10 tegen FC IJsselmonde. De nog jonge vereniging is ontstaan na een fusie tussen SV Lombardijen, SC Maasstad Tediro en RVV DHZ op 1 juli 2017.

SHO begon voortvarend en binnen een halve minuut leverde het al een hoekschop op. Vierenveertig seconden na de aftrap werd de door Kevin Angel genomen corner door Ingmar van Bruggen achter de Rotterdamse doelman gekopt: 1-0. Een mooie opsteker voor SHO en voor Van Bruggen met wel de kanttekening dat de middenvelder in de zeven voorgaande seizoenen nooit verder kwam dan één doelpunt per seizoen. Met de vorige bekerwedstrijd SHO – Te Werve (8-2) in gedachten maakte het aanwezige publiek zich op voor nog zo’n doelpuntrijke middag. Maar dat viel aanvankelijk toch wel wat tegen. De wit/zwarten hadden een voortdurend overwicht maar het scoren viel niet mee. Nog in de openingsfase plofte een schot van Kevin Angel van een meter of twintig buiten bereik van de keeper naast het doel en een van dichtbij uit de draai ingeschoten bal van Sander de Heus werd door doelman Van Es uit de kruising getikt.

In de twintigste minuut werd de opgestoomde Dennis Groosjohan in meer dan kansrijke positie onreglementair gestuit wat een strafschop opleverde. Helaas kozen zowel Kevin Angel en doelman Van Es voor dezelfde hoek waardoor de schade voor de bezoekers beperkt bleef tot een hoekschop. Veel woorden voor een door de keeper gestopte, slecht genomen, pingel. Vlak voor de pauze leek Kevin wel succesvol, maar weer stak de sluitpost er een handje voor.

Na de pauze werd na bijna een kwartier de voorsprong eindelijk verdubbeld. Sander de Heus haalde hard en hoog uit, Van Es kansloos: 2-0. Zoals bijna gebruikelijk na een uur de eerste wissel bij SHO, Rowdy Rijsdijk kwam er in voor Esra Pieters en en paar minuten later loste Ricky Bokhoven Sander de Heus af en de eerste actie van de tweede invaller eindigde in het zijnet.

In het volle strafschopgebied kreeg Tim de Pender eindelijk de ruimte om de bal goed te raken: 3-0 en de winst binnen. Na driekwart wedstrijd eindigde een fraaie omhaal van Kevin Angel in het doel maar werd wegens gevaarlijk spel geannuleerd. Het zat de creatieve middenvelder in dit duel bepaald niet mee.

De gasten profiteerden daarna -op de rand van buitenspel- van de ruimte achter de verdediging: 3-1. Fakkel gooide er nog dubbele wissel tegenaan, Andrew van Tiggelen en Mitch Fransen kwamen Gerrit Fix en Gio Breevaart aflossen. Ricky Bokhoven tekende voor de 4-1 en in de slotseconde kreeg Mitch Fransen nog een niet te missen kans maar de met links, Fransens standbeen, ingeschoten bal verdween in de ballenvanger.

Laat een antwoord achter