Schrijver moet SVV (zo) weer op de kaart zetten: ‘Iedereen met 100% overtuiging aan de slag’

0

Rinus Schrijver stapte in april in bij de zondag afdeling van SVV. Na een jaar zonder zondagafdeling wist SVV haar zondagtak weer elan te geven en bracht het een nieuwe spelersgroep op de been.

Schrijver stapte bij SVV in toen er nog een groep moest worden neergezet. ‘Door de coronacrisis was het lastig om met spelers af te spreken. Er moest wel kwaliteit bij en gelukkig hebben we telefonisch nog spelers kunnen benaderen en over kunnen halen om bij SVV te komen spelen. Daarnaast zijn er ook spelers uit de club zelf opgestaan om aan te sluiten bij de selectie,’ opent Schrijver. ‘Toch ben ik redelijk tevreden over hoe de afgelopen periode is verlopen. ‘

De KNVB verraste SVV met een eerdere competitiestart. ‘Doordat de KNVB de competitie naar voren heeft gehaald kwamen wij in de eerste wedstrijden conditie tekort. Het inleveren van die twee weken voorbereiding heeft gelijk tot een drukke start. Het was niet optimaal maar met drie punten uit twee wedstrijden mogen we spreken van een redelijke start.’

Voor SVV is de doelstelling om het zondagvoetbal weer te laten floreren een belangrijke. ‘De club is dit seizoen weer gestart met een zondagselectie. Waar SVV ooit een roemruchte club was met een grote historie en waar spelers met grote namen hebben gespeeld zoals Piet Romijn en anderen moet de club weer glans krijgen,’ vertelt Schrijvers. ‘Het bestuur onder leiding van Pim de Koning (voorzitter) en Mario Krabbendam (technische zaken) heeft plannen gesmeed en ontwikkeld om weer op de zondagen prestatief voetbal te gaan spelen. Dat heeft uiteindelijk geleid tot een waardige selectie van 20 spelers en een volwaardige staf.

Over een concrete doelstelling is nog niet gesproken. Wel over de wens SVV weer op de kaart te zetten. ‘De doelstelling of wens die het bestuur heeft uitgesproken is SVV (zo) weer positief voetballend op de kaart te zetten. Uiteraard moet ook de prestatie drang er zijn en staan normen en waarden hoog in het vaandel. Er zijn verschillende culturen binnen de selectie en ik moet zeggen dat de eerste maanden zeer positief zijn bevallen,’ stelt Schrijver. ‘Ook de samenwerking met jeugd en de zaterdagselectie lopen naar alle tevredenheid. Iedereen is er mee bezig om de missie van de gehele club voor 100% te laten slagen.’

Laat een antwoord achter