RVV Blijdorp wint spannende wedstrijd uit bij GLZ/Delfshaven

0

Met de bloedstollende uitwedstrijd van vorig jaar bij GLZ Delfshaven (1-2 overwinning voor Blijdorp) nog op het netvlies, wisten de Blijdorpers dat ze een sterke tegenstander zouden treffen. RVV Blijdorp moest het zaterdag doen zonder aanvoerder Dennis Cabral, die geschorst was en zonder de geblesseerde Rominio Varela, waardoor Dencho Narcisio en Mats Haantjens in de basis stonden.

De Blijdorpers begonnen heel sterk aan de wedstrijd en waren dominant aan de bal. De goede start resulteerde in de 5e minuut direct in 0-1 van Loris Gomes Soares. Jonathan Kramer gaf een diepe bal, waardoor er chaos ontstond in het 16-meter gebied van de keeper van GLZ Delfshaven, de afvallende bal viel precies voor de voeten van Loris Soares Gomes en die schoot koel binnen.

Na de openingsgoal voetbalde RVV Blijdorp vrij en had het controle over de wedstrijd. Toch lukte het GLZ Delfshaven om van tijd tot tijd dreigend te worden. Maar of de kansen werden in de kiem gesmoord door de sterk optredende verdedigende lijn van de Blijdorpers of de bal viel net niet goed voor GLZ Delfshaven. Aan de andere kant waren er in de eerste helft twee grote kansen: eentje uit een corner, waarbij Dencho Narcisio hard op de lat kopte en eentje waarbij Evandro Cabral goed voor de keeper werd gezet. Hij omspeelde de keeper, maar de hoek was net te klein geworden om goed af te kunnen ronden. De ruststand van 0-1 was zeker verdiend.

Na de rust veranderde het spelbeeld en ging GLZ Delfshaven opportunistischer spelen. De thuisploeg had zeker 10 minuten het betere van het spel en RVV Blijdorp kwam er moeilijk uit. Kevin Nascimento redde in deze fase zeer fraai op een 1-tegen-1 situatie en net op het moment dat de Blijdorpers dachten, dat de storm was gaan liggen, viel toch de 1-1. Onnodig balverlies van achteruit werd genadeloos afgestraft. RVV Blijdorp leek het meteen even kwijt, want bij de eerstvolgende aanval lag de verdediging open, maar trof GLZ Delfshaven de paal.

Hierna toonde de uitploeg mentale weerbaarheid, want RVV Blijdorp pakte het initiatief terug en er werd weer verzorgd gevoetbald en de controle was terug. Er volgden diverse gevaarlijke momenten, maar de 1-2 viel uiteindelijk uit een indraaiende corner van Jordie Birtantie: Ukbe Arslan stond slim opgesteld bij de tweede paal om de bal binnen te tikken. Hierna kregen de Blijdorpers diverse kansen op de 1-3, maar de aanvallers hadden of hun vizier niet helemaal op scherp staan of de keeper van GLZ Delfshaven kon net redding brengen.

Doordat de marge slechts één doelpunt verschil bleef, bleef het voor RVV Blijdorp wederom spannend tot het einde. Het spel golfde de laatste 10 minuten op en neer, met mogelijkheden aan beide kanten. In de laatste vijf minuten ging GLZ Delfshaven alles of niets spelen, maar doelpunten vielen er niet meer. Dat was wel te danken aan een waanzinnige redding van Ukbe Arslan. De nummer 10 van Blijdorp die normaal voor het doel van de tegenstander te vinden is, kon met een ultieme inspanning een zeker doelpunt voorkomen door de bal met een ultieme inspanning weg te koppen van de doellijn. GLZ Delfshaven eindigde de wedstrijd met 9 man, doordat twee spelers hun tweede gele kaart kregen. De leidsman had de spannende wedstrijd overigens prima onder controle.

Een uitstekend resultaat voor de Blijdorpers, waarmee de stijgende lijn van de afgelopen weken is voortgezet. De ploeg heeft passie en strijd gekoppeld aan verzorgd aanvalsspel. Hierop kan voortgeborduurd worden naar de wedstrijd van volgende week: thuis tegen Maasdijk.

Doelpuntenmakers: Loris Soares Gomes, Ukbe Arslan

Opstelling RVV Blijdorp: Kevin Nascimento Cruz, Jonathan Kramer (65. Eder Ramos), Dencho Narcisio, Yorick de Looff, Dawit Sium, Evandro Cabral, Jordie Birtantie (c), Ukbe Arslan, Ronaldo Baag (80. Whitley Werleman), Mats Haantjens (55. Nico Almeida), Loris Soares Gomes

Laat een antwoord achter