RVV Blijdorp speelt de man meer helaas niet uit

0

Ondanks dat er bij de wedstrijd tussen RVV Blijdorp en SC Woerden niets meer op het spel stond, werd er door beiden ploegen vol gestreden. De Blijdorpers gebruikten de wedstrijd om een antwoord te vinden op de vele tegengoals, die de afgelopen weken geïncasseerd zijn. Tegelijkertijd konden Evandro Cabral en Jonathan Kramer hun debuut voor RVV Blijdorp maken.

In de eerste helft had SC Woerden meer balbezit en probeerde via de zijkanten gevaar te stichten in het 16-meter gebied van RVV Blijdorp. De Blijdorpers hielden de as echter goed gesloten en probeerde met meer diepte in het spel gebruik te maken van omschakelmomenten. In de eerste helft werd SC Woerden met name gevaarlijk vanuit dode spelmomenten en kort voor de rust redde Kevin Nascimento Cruz fraai op een inzet van de spits van SC Woerden. Op deze kans en een bal op de paal na, bleven de kansen voor SC Woerden enigszins beperkt, RVV Blijdorp had een tweetal mogelijkheden met Ronaldo Baag, maar het ontbrak vaak nét aan de ruimte om goed af te kunnen werken.

Het tactische plan werd heel goed uitgevoerd door de Blijdorpers en dat resulteerde uiteindelijk in het houden van de nul. Na rust lag er voor RVV Blijdorp meer ruimte om te voetballen. In de 55e minuut leek Jonathan Kramer een tegenaanval op te kunnen zetten, na balverlies van één van de centrale verdedigers van SC Woerden, echter de centrale verdediger probeerde vrij roekeloos te herstellen, waardoor hij veel te laat een forse charge inzette. Een direct rode kaart was het gevolg.

In plaats van dat de man-meer-situatie voor meer overwicht zorgde, vonden de Blijdorpers het moeilijk om gebruik te maken van deze voordeel situatie. Waar SC Woerden er een tandje bij schroefde, was Blijdorp zoekende om gebruik te maken van de man meer. Ondanks dat de defensie van de thuisploeg in principe twee man over hadden, kwam Yorick de Looff in de 60e minuut toch in een 1-tegen-1 situatie terecht. Hij stapte verkeerd in, waardoor de rappe aanvaller van SC Woerden de achterlijn kon halen in het 16-meter gebied, hij hield overzicht en legde de bal goed terug en de 0-1 was een feit. Dit was even een mentale tik, die doorwerkte in de volgende corner tegen. De Blijdorp defensie verdedigde apathisch in het eigen doelgebied, waardoor de Woerdenaren de hoekschop mochten controleren, terugleggen én inschieten, 0-2.

Tegenvallers of niet, de Blijdorpers bleven strijden en geloven in een ommekeer en die kwam ook in de 75e minuut, Ukbe Arslan werd goed weggestuurd en werd neergehaald in het 16-meter gebied. Een strafschop volgde en deze werd koelbloedig in de linkerbovenhoek geschoten; er was weer een wedstrijd. Helaas, duurde dit niet lang, want bij de eerstvolgende diepe bal, schatte Yorick de Looff de situatie verkeerd in. Hij kopte de bal terug, maar Kevin Nascimento Cruz was ook onderweg richting de bal, de keeper kon er alleen nog maar een hand tegen krijgen, waarna het een koud kunstje werd voor de spits van SC Woerden.

Jimmy Ramawadh kwam, na amper twee minuten in het veld te staan, iets te laat in het duel en terwijl zijn tegenstander er met de bal vandoor wilde gaan, haalde hij in een laatste poging te herstellen door op zijn tegenstander, een directe rode kaart volgde. Hiermee was de wedstrijd definitief gespeeld. Toch bleef het daar niet bij, want niet veel later volgde een ongelukkige situatie, waarin Loris Soares Gomes zijn balverlies probeerde te herstellen met een lichte overtreding in het eigen 16-meter gebied. Tot ieders verbazing volgde ook hier een directe rode kaart voor het ontnemen van een scoringskans en uiteraard een terecht gegeven penalty. Ook deze strafschop werd gedecideerd binnengeschoten en de eindstand van 1-4 stond op het bord.

RVV Blijdorp gaat zich opmaken voor de eerste competitiewedstrijd, thuis tegen Rotterdam United. Het waren drie leerzame bekerwedstrijden in een zeer sterke poule. De organisatie oogde tot het ontstaan van de overtal-situatie solide, dat geeft vertrouwen. Aanstaande zaterdag gaat het op de Noorderbocht om de échte punten, de Blijdorpers zullen er klaar voor zijn.

Doelpuntenmaker: Ukbe Arslan

Opstelling RVV Blijdorp: Kevin Nascimento Cruz, Jonathan Kramer (80. Jimmy Ramawadh), Dennis Cabral (c), Yorick de Looff, Dawit Sium (80. Loris Soares Gomes), Evandro Cabral, Quincy Beaumont, Jordie Birtantie, Ronaldo Baag, Rominio Varela (55. Nico Almeida), Ukbe Arslan

Laat een antwoord achter