RVV Blijdorp leert zijn les in oefenwedstrijd tegen SCO’63

0

Dinsdag 1 september stond een oefenwedstrijd op het programma bij SCO’63. Een mooi moment om een aantal jongens die strijden om een basisplek aan het werk te zien. In het eerste gedeelte van de eerste helft was er sprake van een volledig gelijk opgaande wedstrijd, die wel bij vlagen wat rommelig was. SCO’63 kon iets gemakkelijker de bal rondspelen, doordat de middenlinie van de Blijdorpers vanwege de ondertal-situatie in de as iets teveel achteruit liep. In balbezit kon RVV Blijdorp prima onder de druk uit spelen en kwam het er meerdere malen zeer dreigend uit, zonder echt gevaarlijk te worden.

Na ongeveer 20 minuten spelen raakte de centrale verdediger Dencho Narchisio geblesseerd. Helaas, kon hij niet meteen gewisseld worden, waardoor de verdediging tijdelijk niet goed georganiseerd stond. Hierdoor kon SCO’63 het 16-meter gebied in overtal inkomen en na slap ingrijpen van de Blijdorpse defensie viel uiteindelijk de 1-0. Niet veel later leidde RVV Blijdorp zelf het volgende tegendoelpunt in door een inworp tegen de SCO’63-spits aan te gooien, de spits pakte het cadeautje dankbaar uit en bracht zijn teamgenoten in stelling, 2-0.

In de 30e minuut werd Nico Almeida andermaal goed vrijgespeeld vanuit het middenveld en ging met een verdediger in zijn rug alleen op de keeper af. De SCO’63-verdediger bracht Nico Almeida doelbewust net buiten het 16-meter gebied ten val, wat resulteerde in een vrije trap. Normaal gesproken zou dit uiteraard tot een rode kaart leiden, maar tijdens deze oefenwedstrijd liet de scheidsrechter het er terecht bijzitten. Tot aan de rust lukte het RVV Blijdorp vervolgens moeilijk om vat te krijgen op het positiespel van achteruit van SCO’63.

In de rust hadden de Blijdorpers de tijd om een antwoord te verzinnen op de tactiek van SCO’63 en dat resulteerde in een zeer eenzijdige tweede helft. SCO’63 werd op het hele veld onder druk gezet en waar het in de eerste helft het balletje makkelijk rond liet gaan, was het nu Blijdorp dat bijna de gehele helft op de helft van SCO’63 speelde en het spel tot het 16-meter gebied dicteerde. Blijdorp kon nog dominanter voetballen, omdat halverwege de tweede helft na een stevig duel om de bal, een middenvelder van de Spijkenissers een rode kaart kreeg vanwege grof en agressief taalgebruik. Een opmerkelijk en onnodig moment in een verder uiterst sportieve wedstrijd van beide kanten.

Het hoge tempo van opjagen resulteerde helaas ook in een gejaagd en opportunistisch aanvalsspel, waardoor de laatste pass vaak onzuiver was. Er zijn in de tweede helft talloze mogelijkheden gecreëerd en schoten gelost, maar tot echt 100% uitgespeelde kansen kwamen de Blijdorpers nét niet. Al met al weer een leerzame pot, waarin de jonge groep van RVV Blijdorp weer ervaring heeft opgedaan tegen een andere speelwijze en daar ook een goed antwoord op heeft verzonnen. Aanstaande zaterdag volgt de tweede wedstrijd om te punten, de bekerwedstrijd tegen VCS in Den Haag.

Opstelling RVV Blijdorp: Kevin Nascimento Cruz, Delvin Pinheiro Frederico, Dencho Narchisio (20. Dennis Cabral), Joram van Rijn, Jonathan Kramer (55. Dawit Sium), Quincy Beaumont (50. Adilson Soares), Jordie Birtantie (50. Jayson Birtantie), Eder Ramos, Ukbe Arslan, Mats Haantjens (50. Rominio Varela), Nico Almeida

Laat een antwoord achter