RVV Blijdorp krijgt te weinig, thuis tegen Rotterdam United

0

Daar was ie dan… de eerste échte wedstrijd van het seizoen. De dag stond op de Noorderbocht 29 in het teken van het overlijden van Blijdorper Aad van de Velde. Deze clubman is ons helaas ontvallen. De aanwezigheid van de familie van Aad, zorgde voor een extra motivatie om een goed resultaat neer te zetten. Na 1 minuut spelen leek er ook geen vuiltje aan de lucht, want RVV Blijdorp begon furieus. Ukbe Arslan werd knap vrijgespeeld door Nico Almeida, waardoor Ukbe Arslan met een simpele voetbeweging af kon ronden, 1-0. Hierna hadden de Blijdorpers voor een periode van 15 minuten het betere van het spel. Rotterdam United kwam hierna steeds beter in zijn spel en ze zochten herhaaldelijk de diepte via hun gevaarlijke linksbuiten en sterke en balvaste spits.

Rotterdam United schroomde de duels niet en had na de 20e minuut met 10 man verder moeten spelen, ware het niet dat de scheidsrechter een slaande beweging beoordeelde met een gele kaart. Ondanks dat Rotterdam United overwicht had en dreigend werd, bleven de doelpunten uit. In de 25e minuut was de spits van Rotterdam United Yorick de Looff echter toch te slim af, waardoor hij oog in oog met Bojan Vlaovic beheerst kon afronden, 1-1. Na deze tegenvaller had de thuisploeg het nog een minuut of 10 moeilijk, door onrustig en rommelig spel, maar 10 minuten voor rust trokken de Blijdorpers het spel weer naar zich toe.

Het spelbeeld kort voor rust was een voorproefje voor de tweede helft. RVV Blijdorp wisselde snelle combinaties op het middenveld af met goede omschakelmomenten, waarin de diepte werd gezocht. Uit een razendsnelle aanval, via Nico Almeida en Rominio Varela, kreeg Ronaldo Baag de bal voor het intikken. Helaas miste hij de scherpte en raakte de bal verkeerd. Tijdens het afronden werd hij echter ook vol in zijn rug gelopen, een moment waarop de scheidsrechter de bal ook zomaar op de stip had kunnen leggen.

Toch lukte het Blijdorp om in de 60e minuut op voorsprong te komen. Na weer een snelle aanval over links, schoot Ukbe Arslan de bal hard richting doel, de bal veranderde via een Rotterdam United-verdediger van richting en belandde in de goal, 2-1. Een verdiende voorsprong en een tussenstand, die voor meer ruimte zorgde, waardoor er diverse dreigende aanvallen van de Blijdorpers volgen. Het was eigenlijk wachten op de 3-1. Rotterdam United antwoordde in deze fase met het inbrengen van een extra spits, waardoor het centrale duo van Blijdorp 1-tegen-1 kwam te staan.

Helaas, bleek die oude voetbalwet ook nu waarheid: “als je ze zelf niet maakt, dan…”. De verder goed spelende, Dennis Cabral kwam bij een diepe bal onder druk te staan en probeerde de bal terug te koppen naar zijn keeper. De miscommunicatie die ontstond zorgde in de 70e minuut voor de onverdiende gelijkmaker. Hierna ontwikkelde zich een gelijkwaardig spelbeeld, waarbij RVV Blijdorp het meest gevaarlijk was. In de 80e minuut werd er echter apathisch en onhandig verdedigd, waardoor de bal in een vol 16-meter gebied goed viel voor de Rotterdam United-aanvaller. Hij aarzelde niet en scoorde de winnende treffer met een omhaal.

In de 83e minuut pakte Dennis Cabral zijn tweede gele kaart, waardoor RVV Blijdorp met 10 man verder moest. Zelfs met 10 man waren er nog wat gevaarlijke aanvallen, maar het mocht helaas niet baten. De Blijdorpers kunnen trots zijn op het vertoonde spel. Met een gemiddelde leeftijd van 22 jaar, hadden ze het grootste gedeelte van de wedstrijd, het betere van het spel. De geleverde strijd was prima, de passie was volop aanwezig en er zijn voldoende kansen gecreëerd. De mannen van RVV Blijdorp zijn klaar het vervolg van deze competitie, de gewenste drie punten zullen dan ook snel volgen.

Doelpuntenmaker: Ukbe Arslan, eigen doelpunt Rotterdam United.

Opstelling RVV Blijdorp: Bojan Vlaovic, Jonathan Kramer (45. Quincy Beaumont), Dennis Cabral (c), Yorick de Looff, Dawit Sium, Evandro Cabral (60. Adilson Soares), Jordie Birtantie, Ukbe Arslan, Ronaldo Baag, Rominio Varela (65. Whitley Werleman), Nico Almeida

Laat een antwoord achter