Rijsoord en Spijkenisse op zoek naar eerste overwinning

0

De eerste competitiewedstrijd op ons eigen kraaiennest van dit seizoen zorgt ervoor dat Marco van Rijn met zijn Spijkenisse richting Rijsoord afreist. Marco, de trainer die het in de korte tijd dat hij bij ons in dienst was niet gegund was om het seizoen, door Corona, op een “normale” manier af te sluiten. Toch heeft hij in de korte tijd een goede indruk als trainer en persoon bij ons achter gelaten. Maar vandaag gunnen wij hem natuurlijk niets, hij zal zijn punten maar in de andere wedstrijden moeten gaan behalen.

Vorige week lukte het de ploeg van onze nieuwe trainer Brasco Tuvaljevic niet om punten mee te nemen uit Alphen ad Rijn. ARC was (nog) een maatje te groot maar de kenners en de volgers vonden het, na de moeizame wedstrijden in de voorbereiding, een nederlaag met perspectief. Het valt natuurlijk niet mee om er in zo’n korte tijd – met veel nieuwe gezichten in de selectie – een eenheid met automatismen van te maken. Dat heeft tijd nodig.

Voor Spijkenisse geldt misschien wel een beetje hetzelfde, maar zij kunnen terugvallen op meer ervaring in hun selectie. Het gelijke spel van vorige week tegen De Jodan Boys, genoemd als titelkandidaat, was een welkome opsteker, na ook bij hun een voorbereiding met wisselend succes.

Als we naar de onderlinge resultaten van vorig seizoen kijken dan herinneren wij ons een kansloze nederlaag in onze thuiswedstrijd (3-0) en een wedstrijd in Spijkenisse die meer in evenwicht was (2-1) maar de drie punten bleven wel in Spijkenisse.

Kortom, de “kraaien” hebben ten opzichte van vorig seizoen wat goed te maken en de spelers die vorig seizoen nog onder Marco van Rijn hebben getraind zullen extra gemotiveerd zijn om hun beste beentje voor te zetten. Het is aan de technische staf, onder aanvoering van Brasco Tuvaljevic, om die motivatie bij alle spelers op te laten brengen om een goed resultaat neer te kunnen zetten.

Laat een antwoord achter