R.V.&A.V. Sparta laat het liggen tegen VVGZ

0

De R.V.&A.V. Sparta is er in geslaagd om ondanks een groot overwicht met 1-2 te verliezen van VVGZ. Een nederlaag die het team volledig aan zichzelve te verwijten had. Het heeft dan ook weinig zin om te praten over ‘onverdiend’ of ‘pech’. Je moet die vele kansen gewoon omzetten in doelpunten.

Over de eerste helft kunnen we vrij kort zijn. Beide teams speelde voor rust zeer slordig en wisten nauwelijks gevaar te stichten. Namens de R.V.&A.V. Sparta testte spits Jordi de Zwart twee keer de doelman die zich niet liet verrassen.

VVGZ, dat duidelijk voor een gelijkspel naar Rotterdam was gekomen, werd slechts gevaarlijk uit spelhervattingen. Uit een van die situaties wisten zij in de 9e minuut te scoren waarbij de verdediging er matig uit zag. Voor de rest was er door het vaak te lage baltempo en de slordigheid maar weinig te zien.

Na de rust ging R.V.&A.V. Sparta nadrukkelijk op zoek naar minimaal een gelijkmaker. De Spartanen creëerde na de rust meer dan tien kansen op een doelpunt. Kansen die op soms onnavolgbare wijze werden gemist door o.a. Jordy van Buren, Robin van der Sman, Jordi de Zwart, Damien Serrano en invaller Jip Kegge.

De gasten kregen nauwelijks vat op de Spartaanse aanvalsgolven. Het regende in fases voorzetten en hoekschoppen maar steeds zonder de laatste tik. Het verbaasde dan ook niet echt dat VVGZ in de 81e minuut bij een incidentele hoekschop zelfs op 0-2 kwam.

Als je zelf de kansen vanaf letterlijk twee meter afstand van het doel mist dan weet je dat je een schlemielige goal tegen kan krijgen. Dat is een oude voetbalwet die al bestond toen uw verslaggever nog in de jeugd speelde.

Het spreekt voor de selectie van trainer Robert Verbeek dat de spelers bleven jagen op een doelpunt. Uiteindelijk viel deze ook. Een goede hoekschop van Lucas van Oeveren werd door Van der Sman achter de kansloze keeper gekopt, 1-2. Helaas voor R.V.&A.V. Sparta floot de in deze wedstrijd goed leidende scheidsrechter De Witte een minuut later in de 98e minuut voor het eindsignaal.

Felicitaties voor VVGZ dat naar hun vermogen heeft gespeeld. De aanwezige mensen van VVGZ gaven na de wedstrijd eerlijk toe dat het voor hen een gelukkige overwinning is. Voor R.V.&A.V. Sparta is het een kwestie van eigen schuld.

Na de wedstrijd kregen we nog een quote van Kevin Jumelet die we graag herhalen: “Volgende keer beter.” Die volgende keer is volgende week zaterdag in Zwijndrecht. De wedstrijd Pelikaan-R.V.&A.V. Sparta begint als dan om 15.00 uur. U bent uiteraard allen van harte welkom.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta tegen VVGZ: Daniel van der Knijff, Jonathan Linger, Arij van Bree (65e Lucas van Oeveren), Yannick van der Sman, Danny Abbing, Danny Langstraat, Achraf el Hajouti (79e Wouter van der Werff), Jordy van Buren (76e Jip Kegge), Damien Serrano, Jordi de Zwart, Robin van der Sman.

Laat een antwoord achter