Punt voor Zwartewaal op bezoek bij NTVV

0

Zwartewaal is er niet in geslaagd om ook zijn tweede competitiewedstrijd van het seizoen winnend af te sluiten. Voor rust zagen de meegereisde supporters, op Sportpark de Kopernis, thuisploeg NTVV tweemaal terugkomen van een achterstand. Aangezien beide ploegen na rust niet meer wisten te scoren, moest iedereen zich tevredenstellen met een punt, 2-2.

Na de overwinning op de eerste speeldag van het seizoen, reisde Zwartewaal met vertrouwen af naar Nieuwe-Tonge. Dat goede gevoel werd versterkt toen spits Rowan van Heijst de bezoekers binnen vijf minuten op voorsprong zette, 0-1.

Lang kon Zwartewaal echter niet genieten van de voorsprong. Nog binnen het kwartier werd het slappe verdedigen van de bezoekers genadeloos afgestraft, 1-1.

Na de gelijkmaker gunde de thuisploeg het initiatief aan Zwartewaal. Doordat NTVV positioneel goed stond, wist Zwartewaal weinig te creëren.  Toch kwam de ploeg van trainer Dave de Jong na een halfuur spelen wederom op voorsprong.

Wanneer Joel Kroon neergelegd wordt in de zestien, weet Jesse Langedoen vanaf de penaltystip de 1-2 binnen te schieten. Kort voor rust weet NTVV, via een prachtig genomen vrije trap, wederom langszij te komen 2-2.

Na rust wordt het spel erg rommelig. Beide ploegen voelen dat er meer in zit dan de gelijke stand die op het bord staat. Halverwege de tweede helft denkt Zwartewaal voor de derde keer op voorsprong te komen, als een goedlopende aanval eenvoudig binnengeschoven wordt door Rowan van Heijst. Ondanks het feit dat de spits ogenschijnlijk achter de bal leek te staan, ging de vlag van de grensrechter de lucht in en werd de treffer geannuleerd.

Wanneer Zwartewaal een kwartier voor tijd door moet met tien man (rode kaart Pascal Verhagen) en enkele minuten later zelfs door moet met negen spelers (blessure Joel Kroon), probeert NTVV met man en macht de overwinning naar zich toe te trekken. 

Het negental van Zwartewaal weet echter stand te houden, waardoor het duel in een gelijkspel eindigt.

Volgende week zal Zwartewaal de titelkandidaat OHVV ontvangen. Het duel aan de Sluisweg in Zwartewaal zal om 14:30 uur zijn aanvang vinden.

Laat een antwoord achter