Prinsjesdag: ‘Dit zijn de gevolgen voor het voetbal’

0

Dinsdag stond Den Haag in het teken van Prinsjesdag. Geen hoedjes, maar mondkapjes. Niet de Gouden Koets, maar een auto. Ook niet in de ridderzaal, maar in de grote kerk van Den Haag. Prinsjesdag was dit jaar anders dan anders. Wel werden de plannen van het kabinet voor komend politiek jaar bekend gemaakt. Wat betekenen de plannen voor voetballend Nederland?

Door de coronacrisis is volgens het kabinet duidelijk geworden hoe belangrijk dat voor de volgende generaties de beste zorg beschikbaar blijft. Daarom zal het kabinet op de lange termijn kijken naar de organisatie van de zorg en de noodzaak van preventie. Zodat kwetsbare mensen beschermd worden. Met extra aandacht voor preventie kan niet alleen de gezondheid van mensen worden verbeterd, maar kunnen ook zorgkosten worden voorkomen.

In 2021 is 12 miljoen euro extra beschikbaar om – vooral via gemeenten en lokale organisaties – het realiseren van de ambities van het Nationaal Preventieakkoord te versnellen. In 2022 stijgt dit naar 16 miljoen euro extra. Het kabinet wil ook naar de toekomst de toegankelijkheid, kwaliteit en betaalbaarheid borgen en komt in het najaar met een discussienotitie hiervoor. In deze contouren ligt ook de focus op meer preventie en gezondheid. Vanuit de sportwereld wordt nadrukkelijk aandacht gevraagd voor het belang van bewegen. Uiteindelijk moet bewegen het nieuwe normaal worden.

Invoering steunpakket 3.0

Het kabinet heeft eerder al het steunpakket 3.0 bekend gemaakt, die ook van toepassing is op de voetbalwereld. Het kabinet verlengt de lopende steunmaatregelen van 1 oktober 2020 tot 1 juli 2021. De maatregelen in dit pakket beslaan rond de 11 miljard euro aan extra uitgaven en 1,5 miljard euro aan vervroegde investeringen. Belangrijke regelingen voor de voetbalwereld zijn de verlenging van de NOW-regeling (3.0), ondernemers kunnen tot uiterlijk 1 oktober uitstel van belasting aanvragen en de belastingvrije tegemoetkoming voor vaste lasten (TVL) wordt opnieuw ingezet. Het maximale bedrag wordt per onderneming per drie maanden verhoogd naar 90.000 euro.

Laat een antwoord achter