Peter Marcel Nauta: ‘Tweede Klasse D gevoelsmatig veel sterker’

0

Rozenburg kende een moeizame poulefase van de districtsbeker. Trainer Peter-Marcel Nauta zag zijn ploeg verliezen van HMSH, ONA en Vitesse Delft en zal zaterdag tegen FC Binnenmaas anders aan de start moeten verschijnen.

‘In de districtsbeker heeft Rozenburg niet goed gespeeld. Met name de verliespartij tegen ONA en het gelijkspel tegen HMSH waren onnodig. Te vaak worden goede fases afgewisseld met zeer matig niveau en daarnaast verzuimden we de grootste kansen af te maken en gaven we de tegendoelpunten wel erg makkelijk weg. In de laatste partij tegen Vitesse Delft was het niveau weer iets beter, maar ook nu maakten we weer de reeds eerder genoemde fouten en deze werden genadeloos afgestraft,’ stelt Nauta.

Nauta, die eerder werkzaam was bij PFC, Bernisse, OHVV en De Jonge Spartaan, heeft de focus op de jeugd gelegd. ‘De focus op jong talent met Rozenburgse roots en een blik op de toekomst is ingezet. De komst van drie talenten (Armin Hasanovic, Luuk Visser en Kevin van Heemst) is positief en met het oog op de toekomst is er ook weer een O23 elftal opgezet. Ik ben tevreden over de overschrijvingsperiode alhoewel Rozenburg het vertrek van Regillio van Buren niet direct hebben kunnen opvangen.’

Rozenburg speelt voor het tweede jaar in de zaterdag tweede klasse. De doelstelling blijft handhaving. ‘De competitie is gevoelsmatig sterker dan het afgelopen seizoen en daarnaast hebben onze tegenstanders zich behoorlijk geroerd in de overschrijvingsperiode. Rozenburg kan en wil daar niet in mee dus wij doen het met de bestaande groep en proberen talentvolle spelers klaar te stomen voor de toekomst. Voor de huidige spelersgroep en organisatie van de club is tweede klasse het maximaal haalbare, dus dat moeten we proberen veilig te stellen voor de lange termijn.’

Laat een antwoord achter