‘KNVB gaat vijfde klasse in zaterdagvoetbal invoeren’

18

De KNVB heeft aangekondigd, dat er een bijzondere stap aankomt: er komt in het district West II (en ook in West I) een zaterdagse vijfde klasse in het standaardvoetbal. Met ingang van komend seizoen is er daarom ook een degradatieregeling voor de vierde klasse aangekondigd.

Met ingang van het seizoen 2021-2022 wordt in de districten West I en West II op zaterdag een vijfde klasse toegevoegd aan de voetbalpiramide. De afgelopen jaren is het aantal vierde klasse teams sterk toegenomen en verwachten wordt dat deze trend zich doorzet. De KNVB constateert in toenemende mate -als gevolg van de onderlinge forse krachtverschillen – dat grote uitslagen terugkeren, wat niet bijdraagt aan een aantrekkelijke competitie voor alle deelnemers.

Groei

Door de groei van het aantal poules in de vierde klasse werd ook de kans op promotie naar de derde klasse steeds kleiner. Om iedereen een aantrekkelijke en passende competitie aan te kunnen bieden is daarom besloten tot de invoering van een zaterdag vijfde klasse in West I en West II per seizoen 2021-2022.

PD-regeling

In het huidige seizoen is een aangepaste promotie-/degradatieregeling van toepassing, waarbij in elk van de negen huidige poules drie teams vanuit de vierde klasse degraderen naar de nieuw te vormen vijfde klasse. Op basis van het huidige aantal teams wordt er gestart met in ieder district twee poules.

18 Comments
 1. Dingeman Ooms zegt

  Gewoon alles op 1 hoop. Zaterdag en Zondag bijt elkaar echt niet. In overleg kunnen we alle wedstrijden spelen op een voor iedereen respectabele dag en tijd. Hoe meer verenigingen in 1 competitie hoe aantrekkelijker het voetbal op ieder niveau. Bestuurders stap van je troon en denk aan de toekomst van de vereniging en het voetbal en luister niet naar die paar ouwe leden. Denk aan de jeugd. KNVB doe nou eens wat je moet doen. Beslissingen nemen in het belang van het voetbal.

 2. Jeroen van der Beek zegt

  Dingeman Ooms zondagtak ligt op de ic, lekker alles op zaterdag, alle jeugd speelt al op zaterdag

 3. Dingeman Ooms zegt

  Jeroen van der Beek Eens. En misschien kunnen we op zondag wel wat pupillenwedstrijden spelen. Beter zondag om 10 uur dan zaterdag om 8.30.uur….

 4. Jeroen van der Beek zegt

  Dingeman Ooms hahaha jij wil niet vroeg op begrijp ik hahaha

 5. Dave Tol zegt

  Sjors Rik zullen we?

 6. Sjors van Hanswijk zegt

  Dave Tol is wel verleidelijk

 7. Han Steentje zegt

  Dus voetballers die op zaterdag moeten werken kunnen dan niet meer uitkomen in bijvoorbeeld vertegenwoordigde elftallen? Ben het er niet mee eens alles op een hoop

 8. Niels van Pamelen zegt

  Lorenzo Theeuwen misschien kan ik dan ergens in t eerste komen

 9. Michael Buist zegt

  Henri Tiesselink komt dat hier ook

 10. Darrie Pennock zegt

  Jaap Naaktgeboren er is nog hoop!

 11. Perry van Wijk zegt

  Nick van Wijk rustig aan neef! Hahaha

 12. Peter Eshuis zegt

  Dingeman Ooms beslissingen nemen in het belang van de club. En als je op zaterdag naast de jeugd ook nog 5 senioren hebt voetballen, op de zondag ook nog eens 6 en maar 2 velden hebt, gaat alles op de zaterdag best lastig worden.

 13. Dingeman Ooms zegt

  Peter Eshuis klopt ook. Is bij ons hetzelfde probleem. Wij zien de toekomst in het op zondag spelen met pupillen. Maar de zondag competitie voor standaard teams is toch helemaal kapot aan het gaan? En op zaterdag starten in de 4e of 5e klasse is niet leuk voor de competitie. Er is vaak al zo’n klasse verschil dat de kampioen al bekend is voor er begonnen is. Gewoon een seizoen investeren in 1 mooie compettie voor de standaard. En de zondag opvullen met pupillen. Hartstikke gezellig

 14. Hans Uiterdijk zegt

  Leidenamateurvoetbal

 15. Kawa Khalaf zegt

  Kawa Khalaf

 16. Richard Den Braber zegt

  Jelle van Vucht

 17. Melvin Coppenrath zegt

  Mitchell de Vos das 1e he ik speel 2e die heeft al lagere klasses xx

 18. Feni Bileti zegt

  Justin van der Horst

Laat een antwoord achter