IFC (zo) eenvoudig langs Minor

0

In de derde competitieronde boekte IFC zijn tweede overwinning, dit door een overtuigende 5-1 overwinning op RKSV Minor uit het Zuid-Limburgse Nuth. In de prille competitie is IFC nu op doelsaldo de koploper in de hoofdklasse B.

Minor begon het beste aan de wedstrijd en kwam in de 5e minuut al op een 0-1 voorsprong toen Anass Mephtah de bal na een rebound van het aluminium binnenschoot. Even later voorkwam de IFC keeper Jesper Harmans een tweede tegentreffer door Ceylan Amory.

Hierna nam IFC, zonder de geblesseerde schutter Yoeri Rombouts, het heft in handen en binnen een bestek van negen minuten werd de achterstand omgebogen naar een grootte voorsprong van 4-1. Eerst scoorde Gilliomar Leona na een corner de gelijkmaker in de 15e minuut. Nog geen 90 seconde later was het aanvoerder Danny Slingerland die optimaal profiteerde van een fout in de Limburgse opbouw 2-1. Vijf minuten later een prima aanval en na een steekbal van Mike Langerak omspeelde Mitchel Ott de doelman en tikte de bal in het verlaten doel 3-1. In de 23e minuut was het middenvelder Perry van Eijken op aangeven van Danny Slingerland die de stand en ook de ruststand op 4-1 bracht.

Na de rust zette Minor weliswaar aan, maar uitzicht op een beter resultaat kregen ze nooit. Integendeel ruim 15 minuten voor het eindsignaal was het Esey Kiflom die doelman Rik Klyn koppend passeerde en voor de 5-1 eindstand zorgde. Zoals een aanwezig bestuurslid van Minor na afloop aangaf: Kwaliteit en klasse verschil in het voordeel van IFC, de nieuwe prille koploper.

Laat een antwoord achter