IFC verliest koppositie

0

Door een 1-0 nederlaag bij Moerse Boys heeft IFC zijn koppositie in de zondag hoofdklasse B moeten afgeven. In een duel met schaarse kansen, waarbij een (doelpuntloos) gelijkspel de verhoudingen het beste zouden hebben weergegeven, viel tien minuten voor het einde de beslissing. Het IFC van trainer Jack van den Berg was verre van compleet. Naast de al langer geblesseerde Ramos en Rombouts ontbraken ook Fonseca en Rosario Almeida wegens blessures. Esey Kiflom en Marengo hadden mede hierdoor hun eerste basisplaats. Bij Moerse Boys ontbrak hun topschutter Goossens.

Zeker in de eerste helft ontbrandde de wedstrijd niet echt en waren er amper kansen voor beide ploegen. Tegen het half uur voorkwam keeper Jesper Harmans met zijn vingertoppen wel een doelpunt van het thuisteam. Bij de start van de tweede helft was Perry van Eijken met een blessure achtergebleven in de kleedkamer, maar nam IFC wel nadrukkelijker de bovenhand in het duel zonder opnieuw tot grote kansen te kunnen komen tegen de organisatorisch verdedigende goed staande thuisclub. Tien minuten voor tijd werd de bal na een corner door Moerse Boys opnieuw ingebracht en doeltreffend verlengt door De Meijer voor de 1-0.

Door deze nederlaag zakt IFC naar de vierde plaats in de stand. Volgende week zondag 4 oktober ontvangt IFC het één punt meer tellende op de derde plaats staande SV Meerssen.

Laat een antwoord achter