Excelsior Maassluis naar Tiel voor ontmoeting met TEC

0

Na de spectaculaire wedstrijd van vorige week tegen Rijnsburgse Boys (2-2) reist Excelsior Maassluis komende zaterdag af naar Tiel voor de wedstrijd tegen TEC. De ontmoeting met de Tielenaren begint om 15.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Thom Winkel.

De toeschouwers die vorige week aanwezig waren op Sportpark Dijkpolder bij de wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys zullen hebben gezien dat de ploeg van oefenmeester Dogan Corneille in de slotseconde dichtbij een overwinning was. Ondanks dat het schot van de goed ingevallen Devin Plank enkele centimeters langs de verkeerde kant van de paal ging, kon het achteraf toch tevreden zijn met de puntendeling. Excelsior Maassluis speelde immers een half uur met een man minder door een directe rode kaart voor Vincent van den Berg. De aanvaller trok rondom de middenlijn aan de noodrem en mocht vertrekken. Van den Berg zal de komende twee wedstrijden langs de lijn moeten toekijken.

Waar Excelsior Maassluis na een nederlaag tegen Katwijk (0-2), een overwinning op GVVV (0-2) en het gelijkspel tegen Rijnsburgse Boys (2-2) al vier punten heeft vergaard, kent TEC een mindere seizoensstart. De ploeg die sinds dit seizoen onder leiding staat van Hans van der Haar verloor in het openingsweekend met 1-2 op eigen veld van Koninklijke HFC, ging een week later met 2-1 onderuit tegen Katwijk en pakte vorige week haar eerste punt door gelijk te spelen tegen GVVV (1-1). In vergelijking tot vorig seizoen heeft de tegenstander van komende zaterdag een ware metamorfose ondergaan qua spelersselectie. Vele nieuwe spelers werden aangetrokken en tevens vertrokken er enkele sterkhouders. Wellicht een van de redenen dat het team nog wat tijd nodig heeft om tot goede resultaten te komen.

TEC tegen Excelsior Maassluis stond twee keer eerder in de geschiedenis van de Tweede Divisie op het programma. In het seizoen 2016-2017  won Excelsior Maassluis op de achtste speeldag met 0-2 op sportpark De Lok. Vincent van den Berg was destijds met beide treffers de man van de wedstrijd. Een seizoen later stond de ontmoeting al op speelronde drie gepland. Het duel eindigde in een 1-1 gelijkspel. Na een achterstand was het uiteindelijk Gerwin ‘Smally’ Lake die Excelsior Maassluis weer langszij bracht. Afgelopen seizoen werd de wedstrijd niet in Tiel gespeeld vanwege het vroegtijdig beëindigen van de competitie door het coronavirus.

Excelsior Maassluis verloor dus nog nooit in Tiel. Echter zijn statistieken geen garantie tot succes. Wat de uitslag wel wordt weten we zaterdagmiddag rond de klok van half 6. De wedstrijd op sportpark De Lok begint om 15.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Thom Winkel.

Laat een antwoord achter