CION gelijk tegen Concordia

0

Na een lange periode zonder voetbal was het zaterdag dan eindelijk zover, na een geslaagde oefencampagne met winst op achtereenvolgens Bolnes, de zondagtak van VFC en Hillegersberg stond de bekerwedstrijd tegen Concordia op het programma.

Deze jonge ploeg komt uit in de tweede klasse zondag dus gelijk een goede graadmeter voor de mannen van onze nieuwe trainer Ricky van den Bergh. CION gelijk tegen COCION probeerde doormiddel van een verzorgde opbouw op de helft van Concordia te komen, die op hun beurt inzakte en geduldig wachtte op een fout van CION om zo hun voorwaartse met direct spel en lange ballen aan het werk te zetten.

ACHTERSTAND

CION had het lastig en verzande ook in direct spel waardoor het tempo hoog lag en de wedstrijd rommelig. Toch kwam CION bijna op voorsprong, na nu wel een prima aanval over links was het Tiemen Noordam die via de keeper het houtwerk raakte. Niet veel later was het toch Concordia dat op voorsprong kwam, weer zocht die ploeg via de lange bal de ruimte achter de niet erg snelle CION verdediging. Nu met resultaat, de spits kon de bal oppikken, omspeelde Bryan Struis en ronde koel af. Met deze kleine achterstand zochten de beide ploegen de thee op.

KANSEN

Na de rust direct een fel CION, wat resulteerde in één grote en een aantal kleine kansen maar jammer genoeg gingen we hier slordig mee om. Concordia bleef volharden in wat ze voor rust ook deden en ook zij kregen kansen maar gelukkig voor ons waren ook zij niet scherp voor de goal.

GELIJKMAKER

Met nog een kwartier te spelen was daar toch de gelijkmaker, een verre ingooi van Melvin Brandwijk kwam via de kluts voor de voeten van de wat meer vooruit geschoven en goed spelende Tiemen Noordam die nog net met de punt van de schoen de bal tegen de touwen liet rollen, 1-1 dus.

Na deze gelijkmaker ontstonden er ineens grote ruimtes op het veld en hadden de twee ploegen de winst op de schoen maar het bleef bij toch wel een terechte remise.

Laat een antwoord achter