Barendrecht ontvangt Sparta Nijkerk

0

Voor het eerst sinds 7 maart, toen ODIN ’59 op bezoek kwam, staat er weer een competitieduel op De Bongerd op het programma. Sparta Nijkerk is daarin de tegenstander. Het zag er aan het begin van dit kalenderjaar nietnaar uit dat de gasten uit Nijkerk ook dit seizoen op bezoek zouden komen. De ambitieuze promovendus stond ruim aan kop toen de Derde Divisie vanwege het coronavirus beëindigd werd. De Veluwers, met vijf punten voorsprong de belangrijkste kampioenskandidaat, moeten daarom dit seizoen opnieuw proberen om promotie naar het hoogste amateurvoetbalpodium
te bewerkstelligen.

Trainer Eric Speelziek zag zijn talentvolle selectie nagenoeg intact blijven. Gezien de prestaties van vorig seizoen is Sparta Nijkerk de te kloppen ploeg, maar in het openingsduel tegen ACV
werd duidelijk dat de kampioenskandidaat geen last heeft van die druk. De promovendus uit Assen, vorig seizoen nog hoofdklasser, werd eenvoudig opzij gezet door de Oranjehemden (4-0). Een week eerder had Sparta Nijkerk ook geen moeite om de volgende kwalificatieronde van de KNVB-beker te bereiken: Cluzona werd met dezelfde cijfers (4-0) verslagen.

In diezelfde bekerronde was ook Barendrecht op schot. De nieuwe trainer Richard Elzinga zag zijn ploeg met 5-0 winnen van zondag-eersteklasser VV Erp. Ook in de voorbereiding waren de resultaten van de rood/witten aansprekend, waardoor Barendrecht met vertrouwen afreisde naar Veenendaal voor het openingsduel van de Derde Divisie met DOVO. In de eerste helft was Barendrecht de betere ploeg, maar de opgebouwde voorsprong (1-0 door Altintas) bleek onvoldoende voor de zege. Vlak voor tijd kwam DOVO langszij en moest Barendrecht genoegen nemen met een remise (1-1). Met Ugur Altintas is de opvallendste nieuweling in de selectie van de rood/witten genoemd.

De middenvelder met een verleden op Het Kasteel was eigenlijk gehaald voor het nieuwe Onder-23 team, maar maakte in de voorbereiding zoveel indruk dat hij een basisplaats afdwong bij Barendrecht. Ook in het bekerduel met Erp scoorde de aanvallende middenvelder al. Een ander nieuw gezicht in de basiself staat op doel: aanwinst Jeffrey Verkerk lijkt voorlopig de keepersstrijd gewonnen te hebben van Nick van der Ploeg. In de voorhoede heeft Elzinga met Bart Deprez en Qrushinco Rosina nog twee nieuwelingen tot zijn beschikking.

Vorig seizoen kwam Sparta Nijkerk als onbedreigd koploper en torenhoog favoriet naar De Bongerd, maar toen stak Barendrecht de Nijkerkers een spaak in het wiel. Bas Mourits (dit seizoen niet meer actief bij Barendrecht) en Peter de Lange (vanaf de stip) zorgden toen voor een 2-1 overwinning. Uiteraard hopen de Bongerdbewoners vandaag opnieuw de favoriet te vloeren.

Laat een antwoord achter