ASWH boekt fraaie zege op Noordwijk

0

ASWH heeft vanmiddag de eerste thuiswedstrijd in de tweede divisie van dit seizoen gewonnen. De ploeg van trainer Rogier Veenstra was op sportpark Schildman met 3-1 te sterk voor Noordwijk. De Ambachters toonden zich van hun meest effectieve kant. Hoewel Noordwijk zeker voor rust het betere van het spel had, ging ASWH toch met een voorsprong rusten.

In de tweede helft kwamen de bezoekers dankzij een benutte strafschop al snel langszij, maar een vastberaden ASWH nam in een inmiddels meer gelijkopgaand duel dankzij fraaie treffers afstand van Noordwijk. Daardoor mocht de ploeg de eerste driepunter bijschrijven. In de stand staat ASWH nu zelfs in het linkerrijtje.

Veenstra diende zijn elftal voor de ontmoeting met de middenmoter van vorig seizoen op één positie te wijzigen. Aanvoerder Jesper van den Bosch was na zijn rode kaart in Werkendam geschorst. Daardoor mocht Joost van Eck voor het eerst in de basis starten. Verder ontbraken Nick Slotboom en Daan van der Harst vanwege blessures nog altijd in de wedstrijdselectie, terwijl Willem Beuk om privéredenen niet aanwezig was. Henrico Drost keerde wel terug in de wedstrijdselectie, al speelde zijn blessure hem nog dusdanig veel parten dat een invalbeurt onwaarschijnlijk was.

Noordwijk, dat een week eerder nog knap een punt pakte tegen titelkandidaat AFC, begon goed aan de wedstrijd. De gasten hadden meer balbezit en drongen ASWH terug. Ondanks het overwicht bleef het vooral bij dreiging, want grote kansen om de score te openen bleven uit. De offensieve dadendrang van ASWH bleef beperkt tot een schot van Koen Wesdorp, nadat de vanmiddag met de aanvoerdersband spelende middenvelder zelf de bal had veroverd. Van ruime afstand mikte Wesdorp naast. Dit spelbeeld bleef in de eerste helft grotendeels ongewijzigd. Noordwijk was de betere ploeg, maar kon de dreiging niet omzetten in gevaar.

Kort voor rust toonde ASWH zich bijzonder effectief. Noordwijk treuzelde in de opbouw, waardoor de druk zettende Fabian Korporaal de bal kon onderscheppen. Hij bracht daarmee Daniël Wissel in balbezit. De spits zette nog enkele passen en liet daarna een geplaatst schot in de hoek los. Wissel verraste doelman Van Vliet daarmee volledig, want de goalie keek als aan de grond genageld toe hoe de bal binnenvloog. Een prima doelpunt van de Zeeuw, waardoor de topscorer van de voorbereiding nu ook zijn eerste competitiegoal voor ASWH te pakken had. De 1-0 viel bovendien op een goed moment, want Noordwijk had niet heel veel tijd meer om voor de onderbreking al iets terug te doen. Dat lukte nog bijna via een kans voor Toer Bouwman, maar de verdediger zocht het doel veel te hoog en dus stond ASWH halverwege op voorsprong.

Het lag dus in de lijn der verwachting dat Noordwijk na rust de jacht op de gelijkmaker zou inzetten. Helaas voor ASWH hadden de gasten al vrij vroeg succes. Na een aanval kon Marc de Kruijs een voorzet geven. Gilmaro van de Werp kreeg de bal tegen de arm en in de nieuwe regels is dat een strafschop. Scheidsrechter Cairo wees dan ook gedecideerd naar de stip. Spelmaker Raïes Roshanali liet de kans om Noordwijk vanaf elf meter op gelijke hoogte te brengen niet liggen. Hij stuurde Bryan Janssen de andere hoek in en schoot de 1-1 op het digitale scorebord. Een tegenvaller voor ASWH, dat zich echter niet van de wijs liet brengen. Vastberaden voetbalden de Ambachters verder.

Het duel was inmiddels niet alleen qua stand, maar ook qua verhoudingen veel meer in evenwicht dan in de eerste helft. Na een uur spelen greep ASWH opnieuw de leiding. Koen Wesdorp verzorgde de inleiding met een zeer slim passje door de defensie van de bezoekers. De goed doorgelopen Joost van Eck dook op in het strafschopgebied en nam de bal ineens op de schoen. Helaas voor de jonge middenvelder kon doelman Van Vliet redding brengen, maar de goalie van Noordwijk diende wel een rebound toe te staan. Met een ingenieus hakje nam Van Eck het doel nogmaals onder vuur en nu had hij wel succes. De keeper kreeg er nog wel een handje tegen, maar dat was niet genoeg om de 2-1 te voorkomen. Tien minuten later mocht sportpark Schildman wederom juichen, uiteraard wel op gereserveerde coronaproof-wijze. Na een lange aanval met Ismail Yildirim, Sam van de Kreeke en Daniël Wissel mocht Fabian Korporaal de voorzet geven op de instormende Clarence Bijl. De rechtsback zette vol overtuiging het hoofd tegen de bal en kopte de 3-1 binnen. Zijn tweede goal in twee competitieduels, waarmee hij ASWH een geruststellendere marge bezorgde.

Noordwijk gaf zich nog niet gewonnen, al leek de overtuiging bij de gasten inmiddels te ontbreken. Bij ASWH nam die alleen maar toe. Wel dienden de Ambachters uit te blijven kijken, want na een counter kon spits Emiel Wendt een doelpoging ondernemen. Bryan Janssen redde echter prima, waarmee hij de aansluiting voorkwam. Daniël Wissel leek even later voor de vierde goal te zorgen na een cornervariant, maar hierbij werd buitenspel geconstateerd voor Ismail Yildirim. Kort daarna werd de vleugelspits vervangen door Luuk Admiraal en de jonge Ambachter zette bij zijn eerste actie direct een dribbel in, die ASWH een vrije trap opleverde. Sam van de Kreeke draaide de bal vanuit een moeilijke hoek net naast de verkeerde kant van de paal. De tijd tikte door, waarbij ASWH met Lester Pires en Jay Brand nog wat vers bloed in het elftal kreeg. De voorsprong kwam niet meer in gevaar, ook niet in de vijf minuten toegevoegde tijd. Nog één keer werd Noordwijk dreigend, wederom via Wendt. Bryan Janssen had echter andermaal een subliem antwoord op de poging van de spits.

Daardoor mocht ASWH na het laatste fluitsignaal van de uitstekend leidende Cairo de eerste driepunter van het nog jonge seizoen bejubelen. Een uitstekende teamprestatie, die een sprong op de ranglijst betekende. ASWH staat nu zevende, al zegt dat in deze fase nog niet zo veel. Wel is het een welkome opsteker, die vanzelfsprekend goed is voor het vertrouwen. Volgende week hoopt de ploeg deze lijn dan ook door te trekken in de uitwedstrijd bij Scheveningen. Dit duel wordt bovendien live uitgezonden op Fox, dus dat is nog een extra motivatie om wederom een mooi resultaat te boeken.

ASWH – Noordwijk 3-1 (1-0). 39. 1-0 Daniël Wissel 53. 1-1 Raïes Roshanali (strafschop) 60. 2-1 Joost van Eck 70. 3-1 Clarence Bijl.

Scheidsrechter: Lorenzo Cairo

ASWH: Bryan Janssen; Clarence Bijl, Jarreau Manuhuwa, Gilmaro van de Werp, Ellas Meijer; Joost van Eck (89. Jay Brand), Koen Wesdorp, Fabian Korporaal; Sam van de Kreeke (84. Lester Pires), Daniël Wissel, Ismail Yildirim (79. Luuk Admiraal)

Noordwijk: Mike van Vliet; Hidde van den Ende (75. Guy Smith), Dylan Rietveld, Reno van Heiningen, Toer Bouwman (79. Denzel James); Stef van der Zalm (62. Mats van Kins), Raïes Roshanali, Sander Bosma; Segun Owobowale, Emiel Wendt, Marc de Kruijs

Laat een antwoord achter