Abbenbroek walst over HOV/DJSCR heen

0

Eindelijk is het dan weer zover, het voetballen “voor het echie” gaat weer beginnen. Abbenbroek start vandaag de bekercampagne met een thuiswedstrijd tegen HOV/DJSCR. De wedstrijd van vandaag is voor Abbenbroek ook eigenlijk de eerste echte krachtmeting, na oefenpartijen tegen Zwartewaal (4-0 verlies), Excelsior ’20 (4-1 winst) en het jaarlijks terugkerende “6-Kernen-Toernooi” (4e plaats).

De nieuwe trainer Wouter Goossens en assistent Marco Bevaart hebben vandaag een basiselftal samengesteld waarin 5 nieuwelingen aan de aftrap staan. Onder een waterig zonnetje wordt er om 14:30 afgetrapt en als snel blijkt Abbenbroek scherp te zijn voor de goal van de tegenstander. De eerste de beste aanval van Abbenbroek is gelijk raak, in de 8e minuut kopt Roy de bal door op Joey welke vervolgens koel afrond: 1-0. Hierna wat kleine speldenprikjes van HOV/DJSCR, waarbij vooral hun nummer 9 laat zien goed te kunnen voetballen in de kleine ruimte. Gelukkig voor Abbenbroek staat echter het vizier van de gasten niet op scherp en kan onze doelman Dennis Vermeer vrijwel alle ballen achter zijn doel vandaan pakken. In de 14e minuut een vrije trap net buiten de zestien voor Abbenbroek, Joey legt aan en nadat de keeper het schot niet kan klemmen is het Hamdi die de 2-0 binnen schiet. Na deze twee goals gaat het echt lekker lopen bij Abbenbroek en wordt er met vlagen echt heel goed gecombineerd. Omdat de voorwaartsen van Abbenbroek zoals eerder gezegd erg scherp voor de goal zijn, volgen de doelpunten elkaar snel op: 18e. Oussama 3-0; 28e. Hamdi 4-0; 44e. JP 5-0; 48e. Thomas 6-0

De tweede helft begint met dezelfde 11 namen, en al snel blijkt Abbenbroek gretig te zijn naar meer doelpunten. Hoewel iets minder goed als de eerste helft, blijft Abbenbroek goed combineren en wordt de tegenstander bij vlagen “van het kastje naar de muur” getikt. Al in de 52e minuut is het Muhammed welke met een schot uit de 2e lijn de keeper weet te passeren: 7-0. De tegenstander weet inmiddels natuurlijk wel dat er vandaag niets te halen valt, en ook de 2e helft vallen de doelpunten als rijpe appelen. Gezegd moet worden dat, ondanks de grote achterstand, de spelers van HOV/DJSCR erg sportief blijven voetballen. Het is 3 minuten na de 7e dat Abbenbroek weer het net weet tevinden. In de 55e minuut trekt Hamdi de bal terug in de 16 en weet Thomas zijn tweede van de middag te maken: 8-0. Net zoals in de eerste helft volgen de doelpunten elkaar hierna snel op: 56e. Muhammed 9-0; 65e. Roy 10-0; 77e. Roy 11-0; 80e. Joey 12-0.
Eindstand: 12-0, een klinkende overwinning, en wat een begin van het nieuwe voetbalseizoen.

Hopelijk krijgen we met zijn allen het Corona-virus onder controle en kunnen we deze competitie op een “normale” manier volledig uitvoetballen. Als het vlaggenschip van de vereniging zo blijft voetballen dit seizoen, dan kunnen er mooie dingen gebeuren op “Sportpark Abbenello”!

Abbenbroek: Dennis Vermeer; Mark Bubberman; Jordi de Looze, Glenn v.d. Graft, Muhammed Baydar, Thomas Melching (75. Nick v Hennik), Joey Saly, JP van Diggelen, Roy Verwijs, Oussama Nahri (60. Rhafotsky Godoy), Hamdi Akcay (67. Batuhan Akcay).

Laat een antwoord achter