Neptunus-Schiebroek in slotfase naast HVV

0

In de tweede bekerwedstrijd trof Neptunus-Schiebroek een oude zondag bekende uit Den Haag.

De Rotterdammers hadden het vooral de eerste helft niet gemakkelijk tegen een fel en goed spelend HVV. Met twee storende spitsen en veel lopende mensen daarachter waren zij in de omschakeling de meerdere van de thuisclub. Echte grote kansen leverde dat niet op, maar zij dicteerden een half uur het spel, omdat vooral de Rotterdamse voorwaartsen niet echt balvast waren. Na de rust veranderde dat. Er werd feller gespeeld en meer druk gezet. Alleen werden ook nu diverse mogelijkheden niet benut of de eindpass niet klopte.

Neptunus-Schiebroek begon goed aan de wedstrijd en was een klein kwartier regelmatig op de helft van de tegenstander te vinden. Er waren kleine mogelijkheden voor Jessie Oostrum, Issam El Hank en Tom Kuil. Net na het kwartier kreeg HVV een vrije trap. Angelo Spanjaart liet de inzet van Joppe Dekker van zijn borst stuiten en gaf Ernest Janssen een presentje om de rebound van dichtbij in te tikken 0 – 1. Na deze treffer kwam Neptunus-Schiebroek nauwelijks aan voetballen toe. Het meest dichtbij waren nog de gasten. Na een half uur draaide Joppe Dekker goed weg, maar zijn schot ging langs de verkeerde kant van de paal. Er was nog wel dreiging vooral vanuit de omschakeling, maar tot echte grote kansen leidde dat niet. Zeer terecht gingen de Hagenezen met een kleine voorsprong de rust in.

In de tweede helft speelde de gastheren met meer passie en dat leidde ertoe dat de gasten werden teruggedrongen. Er ontstonden diverse kansen, maar precisie ontbreekt nog. Ook HVV kreeg in de counter nog enkele mogelijkheden. Vijf minuten na rust ging een kopbal van Stefan van Diest net over het doel. Drie minuten later pakte invaller doelman Tim Nagtegaal een schot van Issam El Hank. In de tegenaanval verdween een poging van Boris Gorlee net over de kruising. Na een uur spelen haalde doelman Tim Nagtegaal met zijn voet een inzet van Issam El Hank uit zijn doel.

Met twintig minuten op de klok, die het helaas liet afweten, gaf Jessie Oostrum vanaf de achterlijn Claudio Santos Silva de mogelijkheid om te scoren, maar hij vergat het beslissende tikje te geven. Tien minuten voor tijd kwam Laurens Cruz na een goed genomen vrije trap voor de doelman. Tim Nagtegaal wist door snel uitkomen de linkerverdediger van scoren af te houden. Met nog enkele minuten te gaan reageerde Angelo Spanjaart goed op een inzet van Boris Gorlee. Toch slaagde Neptunus-Schiebroek erin om de langverwachte gelijkmaker te produceren. In de blessuretijd kwam de bal uit de kluts voor de voeten van Claudio Santos Silva, die met de punt van zijn schoen 1 – 1 als einduitslag neerzette.

Gezien de gehele wedstrijd een terechte uitslag. Dinsdagavond staat de inhaalwedstrijd tegen Charlois op de agenda. Winst of een gelijkspel is voldoende voor een volgende ronde.

Scheidsrechter Roozenboom floot een voldoende wedstrijd, maar zorgde bij sommige beslissingen voor onbegrip bij spelers, begeleiding en publiek. Hij gaf gele kaarten aan Max Hagemann, Tim Nagtegaal (HVV) en Laurens Cruz, Stefan van Diest (Neptunus-Schiebroek).

Neptunus-Schiebroek: Angelo Spanjaart, Franck Seuguep Tchuisseu, Nick Erkelens (82e min. Paul Hoekstra), Sander Duin, Laurens Cruz, Stefan van Diest, Machiel Lourens, Jessie Oostrum, Tom Kuil, Issam El Hank (65e min. Chahine Lobiyed), Claudio Santos Silva

Laat een antwoord achter