TOGB (zo) langs SJC

0

De eerste editie van de Nissan Cup tussen hoofdklassers TOGB en SJC is in het voordeel van TOGB beslecht. De toeschouwers moesten geduld hebben tot na de rust van het duel voor doelpunten. Hierin was TOGB driemaal en SJC tweemaal doeltreffend.

Op het zonnige Hoge Land waar de aanwezige toeschouwers zich prima aan de RIVM regels hielden, was het voor beiden ploegen de laatste wedstrijd van de voorbereiding. Trainer Ronald Ermes van gastheer TOGB en Marcel IJzendoorn van het Noordwijkse SJC, konden in deze wedstrijd goed zien, waar de teams staan een week voor de start van de competitie. SJC komt dit seizoen uit in de Hoofdklasse A terwijl TOGB debuteert in de Hoofdklasse B.

Het venijn van de wedstrijd zat hem in de tweede helft. Nadat Merick Heintjes binnen 5 minuten na de thee op aangeven van Bas Mourits TOGB op een 1-0 voorsprong had gezet, ontbrande de wedstrijd qua scoren. TOGB rook bloed, ging in een hogere versnelling spelen en ging zo opzoek naar meer doelpunten. Nadat Yousif de Kock onreglementair werd gestuit binnen de zestien, mocht Zack Doumajed vanaf elfmeter proberen de Noordwijkse sluitpost te passeren. Doumajed schoot de bal onhoudbaar laag in de hoek en wist zo de doelman van SJC te passeren, 2-0. Ermes wisselde vervolgens een aantal spelers, waarna de balans even weg leek en SJC binnen 5 minuten door twee treffers min of meer uit het niets langszij wist te komen, 2-2. Vlak voor het laatste fluitsignaal wist Jay Zandbergen de 3-2 op aangeven van Wouter Vermeer met het hoofd tegen de touwen te werken. Door de late treffer was het TOGB dat de eerste editie van de Nissan Cup in haar voordeel besliste en de cup op het Hoge Land bleef.

Komende zondag speelt TOGB haar eerste wedstrijd in de Hoofdklasse B tegen het Limburgse sv Meersen. SJC gaat op bezoek bij het Meppelse Alcides. De aftrap van beide wedstrijden is om 14.00 uur.

Foto: Marco Raboen

DISTRICTSBEKER

Laat een antwoord achter