TAC’90 te sterk voor Zwaluwen

0

TAC’90-trainer Mario Koswal liet enkele spelers van de Onder 23-selectie meedraaien omdat het zondagteam een dag later weer moet aantreden tegen Leonidas. Na een doelpuntloze eerste helft, trok TAC’90 na ruim negentig minuten met 3-1 aan het langste eind.

In de eerste helft van het door scheidsrechter Aniel Jhamai geleide duel kwamen beide teams niet tot scoren. Toch waren er kansen. In het eerste half uur mogelijkheden aan TAC’90-zijde voor Abdulla Achahbar (schot net naast) en Djamairo Rigters (schot gekeerd door doelman Michael de Leeuw). Vlak voor de rust zag Zwaluwen Vlaardingen-coach Henk de Zeeuw zijn ploeg tot viermaal een kans om zeep helpen. Pech hadden de bezoekers bij een vrije trap van Manasse Labid van afstand, die even knap door doelman Jhudamier Marchena over de lat werd getikt.

Tien minuten na rust nam de formatie van coach Mario Koswal, op dat moment terecht, de leiding. Fernando Couvreur liet de 18-jarige (invaller)doelman Noah Deekman de trieste gang naar het net maken: 1-0. Vlak daarna kreeg Zwaluwen een vrije trap te nemen op de rand van het strafschopgebied. Pjoter Jongste joeg de bal rakelings naast het doel van TAC’90. Na een uur spelen waren de buitenspelers van TAC’90 enkele malen zeer gevaarlijk. Bij één van die acties liet Djamairo Rigters zijn hielen zien aan zijn directe tegenspeler en gaf ook doelman Noah Deekman geenschijn van kans: 2-0.

Foto: Alex Pronk

Na deze treffer wisselde TAC’90-coach Mario Koswal enkele spelers, die zondag ook in actie komen tegen het Rotterdamse Leonidas. Zwaluwen Vlaardingen wist er snel van te profiteren, want binnen één minuut bracht Pjoter Jongste zijn ploeg terug in de wedstrijd: 2-1. In die fase bepaalde Zwaluwen Vlaardingen het spel, maar TAC’90-sluitpost Ryan Zwagemaker (van het O23-team), was een te grote sta-in-de-weg, onder meer bij een schot van dichtbij van Jazzy Adams (ex-speler van Spijkenisse en Brielle).

In de 92e minuut counterde TAC’90 naar haar derde doelpunt. Nadat Ennis Akona aan de rechterkant was aangetikt, nam hij de toegekende vrije trap zeer snel en zag vervolgens Abdulla Achahbar raak koppen: 3-1.

Uitslagen zaterdag 1 augustus

 

Laat een antwoord achter