Stad Delft Bokaal: Vitesse Delft en Full Speed naar finaledag

0

Woensdag werd de eerste ronde van poule B van het toernooi om de Stad Delft Bokaal afgewerkt om te bepalen wie komende zaterdag tegen DHC of tegen Concordia in de halve finale mogen aantreden. De duels werd afgewerkt op het complex van DVC.

Vooraf had coach Michel Immers van medeorganisator DVC gehoopt op een stuntje richting finaledag, maar bleek achteraf niet te lukken. Op het hoofdveld trad DVC aan tegen titelhouder Full Speed en verraste de thuisploeg door op voorsprong te komen. Uit het niets scoorde Lenny Grigerius het openingsdoelpunt tegen Full Speed: 1–0. DVC kon echter niet lang van de voorsprong genieten, want na een hoekschop kopte Wessel van Vliet nog geen minuut later de gelijkmaker binnen: 1–1. Nog voor de wisseling van helft kregen de mannen van Full Speed-trainer Frank Verhaar van scheidsrechter Ruben de Groot een strafschop toegewezen, waar Samet Mermer wel raad mee wist: 1–2. Na de wisseling van helft had Full Speed qua de score geen kind aan het DVC van coach Michel Immers. Samet Mermer (1-3) en Tim Zeller (1-4) maakten het kwartet treffers vol.

Bij de wedstrijd tussen Ariston’80 en Vitesse Delft op het tweede veld was het erg spannend. Iedereen verwachtte dat Vitesse Delft het wel “gemakkelijk” zou krijgen, maar de studenten van coach Martin de Graaf speelden goed en hielden Vitesse Delft knap in bedwang. Toch waren het de bewoners van Tanthof Zuid, die al in het eerste kwartier het openingsdoelpunt maakten via Daan Burgering, die van buiten het zestienmetergebied fraai in de kruising raak schoot: 0–1.

Ariston’80 liet zich niet van de wijs brengen door dit openingsdoelpunt en de aanwezige supporters zagen Jorge Bonekamp in het tweede van het duel de gelijkmaker produceren: 1-1. Vitesse Delft kreeg verder in de wedstrijd steeds meer moeite om in de richting van de Ariston’80-doelman te komen. Maar in de extra seconden van de wedstrijd zette Denzel Dos Santos een schitterende soloactie in vanaf de middenlijn, zette een aantal spelers op het verkeerde been en bij een één-op-één situatie stiftte hij de bal over de uitkomende doelman heen: 1-2.

In de tweede wedstrijd van Vitesse Delft tegen DVC had de ploeg van trainer John Hage even moeite met scoren, maar een aantal minuten voor het einde van het eerste deel werd Duncan Sjerp in het strafschopgebied onjuist afgestopt. Scheidsrechter Sietse van Meeuwen kon niets anders doen dan een strafschop te geven aan één van de favorieten voor de eindzege van deze editie van de Stad Delft Bokaal, Vitesse Delft. Duncan Sjerp nam zelf de strafschop en liet doelman Leon van der Meer voor eerst in dit duel kansloos: 1-0. Vlak voor het einde van de eerste helft werd het ook 2-0. Koen de Vries was verantwoordelijk voor de verdubbeling van de marge.

In de tweede helft had Vitesse Delft geen kind aan DVC en al snel werd het via een strafschop van Norvin Mercera 3-0 en was de ban gebroken. Na de treffer liepen de mannen van John Hge snel verder uit naar 7-0 door doelpunten van Sherdinant Michel (2x), Denzel Dos Santos en Lars Fransen.

Ook op het tweede veld werd in de eerste deel van de wedstrijd tussen Full Speed en Ariston’80 een strafschop gegeven, ditmaal door scheidsrechter Wim van Horsen. Lesley Dijksman schoot raak ondanks dat de doelman van Ariston’80 er dichtbij zat: 1-0. Het tweede doelpunt – en tevens laatste van de wedstrijd – kwam pas in de laatste minuten tot stand. Na een goede aanval mocht Tim Zeller zijn tweede van het toernooi maken: 2–0.

Vierdeklasser DVC startte veel belovend tegen Ariston’80. Mike Halbe opende in de eerste minuten van de eerste helft de score voor de equipe van trainer Michel Immers: 1-0. Ariston’80 zette echter een tandje bij en zag nog voor de rust Jesper Kloeke de gelijkmaker aantekenen: 1-1. In het tweede deel van het duel zag coach Martin de Graaf van de studenten zijn ploeg de zege pakken door doelpunten van Menno Steensma (1-2) en Jorge Benekamp (1-3).

In het duel tussen Full Speed en Vitesse Delft moest bepaald worden wie als nummer één van poule B naar de halve finale zou gaan. In een stevig eerste deel van de wedstrijd kregen beide ploegen mogelijkheden om te scoren. Het ging even mis toen Rida Aarab (Full Speed) en Duncan Sjerp (Vitesse Delft) onenigheid met elkaar kregen. De 17-jarige scheidsrechter Mike van Dam uit Voorburg toonde beide spelers, op advies van assistent scheidsrechter Wim van Horsen, een rode kaart. Beide spelers zijn door de organisatie verder uitgesloten voor de finaledag.

Ook in het tweede deel van de wedstrijd (10 tegen 10) werd er niet gescoord, hoewel Full Speed nog wel een strafschop kreeg toegewezen. Patrick van Leeuwen was tijdens kopduel naar beneden gedrukt en namens Full Speed schoot Samet Mermer de bal hard op de paal, terwijl hij in het duel tegen DVC nog had gescoord vanaf elf meter.

De eindstand in poule B: Vitesse Delft met 7 punten (doelsaldo 9–1), Full Speed ook met 7 punten (doelsaldo 6–1) en Ariston’80 eindigde met 3 punten op de derde plaats en DVC werd vierde zonder punten (doelsaldo 2–14).

Door de resultaten van dinsdag en woensdag speelt DHC zaterdag in het eigen stadion tegen Full Speed en Vitesse Delft treedt aan op het tweede veld tegen Concordia. Beide wedstrijden (van twee keer dertig minuten) vangen aan om 13.00 uur.

Laat een antwoord achter