Spelerstombola en schimmige betalingen; dit is waarom de KNVB sancties overweegt in het amateurvoetbal

3

Je verbaast je er nauwelijks meer over: ‘Amateurclub X haalt 25 nieuwe spelers.’ Bijna alle voetbalclubs verwelkomen ieder seizoen een peloton aan eventuele versterkingen. Steeds eerder lijken zij toe te zijn aan die bekende nieuwe uitdaging, die zich niet zelden laat uitdrukken in een enveloppe. Een paar tientjes per maand meer maakt het gras bij die andere club net wat groener. De amateurwereld is in beweging. “Je moet mee, hè?”

Sportpark De Leeuwenkuil. Thuishaven van DRL, De Rotterdamse Leeuw. Een club in zwaar weer. Financieel zit de vereniging aan de grond en ook sportief heeft DRL wel eens betere tijden gekend. Afgelopen seizoen speelden zij in de middenmoot van de vierde klasse – het laagste niveau op zaterdag – en tot overmaat van ramp gaven steeds meer spelers aan komend seizoen te vertrekken.

Een compleet juniorenteam verhuisde naar Overmaas en ook bij de senioren kreeg DRL te maken met een exodus aan spelers. Dertien spelers uit het eerste stapten uit De Leeuwenkuil. Twaalf daarvan gingen met de toenmalige hoofdtrainer Dave Koring mee naar FC IJsselmonde.

Lees verder op Rijnmond.nl

3 Comments
  1. Penny zegt

    Lachwekkend en alleen voor de bühne. Ze komen er nooit achter hoe de betalingen verlopen.

  2. Ruud Seegers zegt

    Dit gebeurde al toen ik 20 was, en da’s zo’n 47 jaar geleden

  3. Piet Van Dijk zegt

    Gebeurd al vanaf 1950. Ook goede morgen KNVB

Laat een antwoord achter