Ook Westlandia (zo) verder in KNVB-beker

0

Westlandia mocht het Landelijke bekertoernooi starten met een thuiswedstrijd tegen SV Venray. Bij rust keek de ploeg van trainer Marcel Koning nog tegen een 0-1 achterstand aan. Na de thee maakten de Naaldwijkers alles goed door met een 4-1 zege van het veld te stappen.

De intenties van Westlandia waren al snel helder. De ploeg begon aanvallend en de eerste mogelijkheid kwam al snel, maar de harde voorzet van Donovan de Groot was net te scherp voor Tim van der Voort. Na bijna een kwartier spelen keek de thuisploeg echter verrassend tegen een achterstand aan. Na een fout in de verdediging bij Westlandia kon Niek Versteegen zomaar de zestien inlopen en doelman Jack Morauw het nakijken geven: 0-1.

Halverwege het eerste bedrijf claimde Westlandia een strafschop omdat Van der Voort in de rug zou zijn geduwd. De scheidsrechter wilde nergens van weten en liet doorspelen. Het kostte Wesley Goeman wel een gele prent. Na een half uur spelen keek de ploeg van Koning nog steeds tegen de 0-1 achterstand aan. Bijna werd het 0-2, toen weer Versteegen zich goed vrijmaakte in de zestien maar nu het Westlandse doel te hoog zocht. Vijf minuten voor rust had Ki Verbeek pech met een knap schot, dat echter net naast het Limburgse doel verdween. Een 0-1 voorsprong derhalve voor de bezoekers bij het ingaan van de rust.

In de pauze hield trainer Koning Tim van der Voort in de kleedkamer en bracht voor hem Roy van Beek in het veld. Na bijna een uur spelen kwam Westlandia goed weg bij een bal voorlangs het doel. In plaats van 0-2 viel de gelijkmaker aan de andere kant. Op aangeven van Donovan de Groot tikte Mark van der Zalm de 1-1 binnen. Sv Venray was nauwelijks bekomen van de schrik of Westlandia sloeg weer toe. Binnen een minuut stond ook de 2-1 op het fraaie scorebord. Doelman Stiphout van Venray ging buiten de zestien in de fout, verspeelde de bal aan Roy van Beek, die simpel kon scoren.

Vlak na weer een wissel aan Naaldwijkse kant (Desley Bransen in het veld voor Melvin Vissers) viel ook de derde treffer voor de gastheren. Met nog een kwartier op de klok produceerde Van Beek met een fraai schot van afstand zijn twee van de middag: 3-1. De strijd leek gestreden en met nog twaalf minuten te gaan liet Koning Giovanni van Ree en Steve van Kesteren aantreden voor Nordin van Mil en Wesley Goeman. Acht minuten voor tijd was het dan helemaal over voor sv Venray.

Donovan de Groot bepaalde de eindstand op 4-1. Nick van Vliet mocht vervolgens ook nog wat minuten maken als vervanger van Kevin Schutte. In de stand kwam geen verandering meer. Westlandia speelt in de volgende ronde in principe thuistegen Scheveningen. Maar de Naaldwijkers moeten nu even afwachten hoe het vervolg van de bekerstrijd eruit gaat zien. Eén en ander hangt af van Europese duels van Willem II en PSV. Of Westlandia gaat – evenals Scheveningen – gelijk door naar de eerste ronde (met de BVO’s erbij) of moet nog de tweede kwalificatieronde spelen tegen de Houtrust-bewoners.

DISTRICTSBEKER

Laat een antwoord achter