OFB wint bij derdeklasser Vierpolders

0

Na een goede voorbereiding van OFB met overwinningen tegen NVS en Vosmeer stond zaterdag 29 augustus de eerste officieuze wedstrijd op de planning. 3e-klasser Vierpolders was de tegenstander. Voor OFB een mooie meting om te kijken waar zij staan.

Na 1 minuut stilte ter na gedachtenis van het overlijden van oud-voorzitter Troost werd om 14.30u werd er op sportpark Coosenhoek afgetrapt door de mannen van Vierpolders. Vierpolders was ook de ploeg dat het initiatief nam in de beginfase. In de 5e minuut werd er door OFB een overtreding gemaakt net buiten het strafschopgebied. Uit deze vrije trap scoorde Vierpolders de 1-0. Na dit doelpunt ontstonden er bij OFB wat verschuivingen waardoor zij wat beter stonden, hierdoor kon Vierpolders weinig tot niets creëren bij het doel van Verstrate. Met afstandsschoten van onder meer Goemaat en Hokke kon OFB een paar keer gevaarlijk worden in de tegenaanvallen. In de 44e minuut was het OFB dat na goed drukzetten de bal veroverde, de bal werd goed voorgegeven en daar was Hokke die de bal onberispelijk binnenschoot(1-1). Door dit doelpunt werd duidelijk dat Vierpolders niet zomaar een gemakkelijke middag voor de boeg had. Kort daarna floot de scheidsrechter af voor de rust.

Snel in de 2e helft kon Vierpolders doorkomen via de rechterkant, met een mooie voorzet kon de spits de bal in het doel schieten waardoor zij op 2-1 kwamen(2-1). Na dit doelpunt ontstond er een fase waarbij beide ploegen niet echt gevaarlijk konden worden. Met overtredingen over en weer werd de wedstrijd wat harder en harder. De goed fluitende scheidsrechter gaf aan beide ploegen een gele kaart. In de 70e minuut was het OFB dat met een schot gevaarlijk werd, de keeper van Vierpolders verwerkte dit schot niet goed. Aan de kant van OFB was het Osseweijer die scherp genoeg was en bij zijn officieuze debuut de 2-2 kon maken(2-2).

In de 78e minuut werd door een perfect genomen korte corner de leiding weer genomen door Vierpolders (3-2). Eigenlijk direct daarna werd er door drukzetten van OFB een fout gemaakt in de achterhoede van Vierpolders, Floor kreeg hierdoor de bal en schoot hem mooi langs de keeper (3-3). Niet veel later kreeg OFB een vrije trap mee. Goemaat ging achter de bal staan en slingerde hem voor, daar stond Overbeeke die de bal nog maar net kon verlengen en daardoor in de 83e minuut de 3-4 binnen kon schieten (3-4). Doordat OFB met veel bereidheid en inzet voor iedere meter met elkaar vocht kon Vierpolders hierna niet meer gevaarlijk worden en kon de ploeg van trainer Marius Hotting de wedstrijd over de streep trekken.

Al met al was dit een zeer leerzame wedstrijd voor het jonge team van OFB, zij hopen dit jaar voor een mooi seizoen te gaan. Volgende week zaterdag 5 september komt CKC op bezoek op sportpark Oeltgen.

OFB: Matthijs Verstrate, Jarno Osseweijer, Tim de Jong (Mick van de Water), Jelmer Overbeeke, Jesse de Bonte, Matthieu Floor, Danny Pieterse, Calvin Goemaat, Jon Ketting, Arjan van den Dool (Tony Hoekstra), Rick Hokke (Wilco van den Brink)

DISTRICTSBEKER

Laat een antwoord achter