KNVB schrapt alle jeugdinterlands in september

0

De UEFA heeft besloten om alle officiële jeugdinterlands te schrappen voor de interlandperiode van september. Dit is naar aanleiding van de coronacrisis en de moeilijkheden die deze crisis met zich meebrengt bij de organisatie van voetbalwedstrijden in heel Europa.

De KNVB schrapt ook de oefenwedstrijden voor Nederlandse jeugdteams die in september waren gepland. Het Nederlands elftal voor spelers onder de 19 jaar zou de eerder uitgestelde Eliteronde van maart gaan inhalen. Achtereenvolgens stonden duels gepland tegen Finland (woensdag 2 september), Zwitserland (zaterdag 5 september) en Tsjechië (dinsdag 8 september). Deze wedstrijden worden doorgeschoven naar oktober. De finaleronde wordt in november 2020 en maart 2021 in twee fases gespeeld in Noord-Ierland.

Speelsters O17

De EK-kwalificatiewedstrijden van speelsters onder 17 gaan definitief niet door. Het gaat om de wedstrijden tegen Schotland (zaterdag 12 september), Kroatië (dinsdag 15 september) en Duitsland (vrijdag 18 september). Deze wedstrijden stonden gepland in Oldenzaal en Vriezeveen.

Oefenwedstrijden

Ook de geplande oefenwedstrijden voor jeugdteams gaan niet door. Bij de mannen betreft het de oefenwedstrijden van het Nederlands elftal onder 17 tegen Tsjechië (donderdag 3 september), het Nederlands elftal onder 18 tegen Italië (maandag 7 september) en het Nederlands elftal onder 19 tegen Italië (dinsdag 8 september). Bij de vrouwen betreft het de oefenwedstrijden van Vrouwen onder 23 tegen Duitsland (donderdag 17 september) en Vrouwen onder 19 tegen België (donderdag 17 september) en Duitsland (zondag 20 september). Voor de overige Nederlandse jeugdteams stonden er geen wedstrijden ingepland.

Oranje, OranjeLeeuwinnen en Jong Oranje

De wedstrijden van het Nederlands elftal voor de Nations League tegen Polen (vrijdag 4 september) en Italië (maandag 7 september), het EK-kwalificatieduel van de OranjeLeeuwinnen met Rusland (vrijdag 18 september) en de EK-kwalificatiewedstrijden van Jong Oranje tegen Wit-Rusland (vrijdag 4 september) en Noorwegen (dinsdag 8 september) blijven wel op het programma staan.

Laat een antwoord achter