‘KNVB gaat hard optreden tegen zwart betalen van spelers’

16

Binnen het amateurvoetbal is al langer discussie over het betalen van spelers en onder welke voorwaarden dat wel en niet zou moeten worden toegestaan. Moet het überhaupt mogelijk zijn dat een amateur een contract heeft zonder dat de KNVB daarvan op de hoogte is? Die vraag stond ook op de agenda tijdens de bondsvergadering op 16 december 2019. 

Tijdens de voorjaarsvergaderingen van 2020 zou er een besluit worden genomen over amateurs met een contract buiten de KNVB om. Door de coronacrisis wordt het vermoedelijk verschoven naar de najaarsvergaderingen later dit jaar. Het streven is nog altijd om op 1 januari 2021 die voorstellen in te voeren. Dat zou inhouden dat betaalde amateurspelers vanaf het seizoen 2021/2022 moeten beschikken over een bij de KNVB bekend contract.

Het zou zwart betalen nog meer in de hand kunnen werken, maar een woordvoerder van de KNVB meldt dat de voetbalbond uitgaat van een high trust penalty. Als de regels worden overtreden, riskeren club en speler zware straffen. Een speler kan voor maximaal vijf jaar geschorst worden, terwijl de club zou kunnen degraderen.

Zo ver is het nog niet. Maar de clubs zijn alvast gewaarschuwd. Al zullen zij zich logischerwijs nu vooral verheugen op de start van de competitie in het eerste weekend van september. Met veelal vernieuwde selecties. En met wat minder clubliefde dan de oudste clubleden graag zouden zien. Iets dat waarschijnlijk snel wordt vergeten en vergeven als de eerste periode is veroverd.

Lees verder op Rijnmond.nl

16 Comments
 1. Leo Kattestaart zegt

  Nu al?

 2. Marco van Putten zegt

  Kijk eerst maar eens de openbaar gemaakte lijst na van de aangevraagde NOW uitkeringen. Kijk naar de bedragen die er op staan en juist de bedragen die er niet op staan. en je weet hoe een club het regelt. En kijk ook naar spelers die er lopen en dan denk je……. dat kan niet. Mooie indicatie voor de KNVB om daar eens mee te beginnen.

 3. Izak Lavooij zegt

  Mitchell van den Bos kan je in dit geval, met terugwerkende kracht, die 2 euro 50 as zaterdag weer in de kassa terug stoppen…

 4. paccie zegt

  Nu al

 5. Aydin Ozdal zegt

  Andor van Andel daar gaat je geld man

 6. Nilton Ramos zegt

  Ik dacht ff dat er stond: KNVB gaat hard optreden tegen racisme. David Tavares Barreto Michael Miranda Cid R. San Amilcar Dos Santos

 7. Han Steenbeek zegt

  In de vijftiger jaren werd er al betaald en nu zelfs ook nog in de allerlaagste klasse. Wat een farce. Kijk o.a. naar verenigingen, die niet meer bestaan en heel hoog hebben gespeeld…

 8. Ruud Seegers zegt

  Amateurclubs opgelet

 9. Mitchell Den Ridder zegt

  Esad Besic

 10. Tim Mullens zegt

  Jean Basali

 11. Claudy Nzita zegt

  Stefano Tavares

 12. Wim Mostert zegt

  Nauw ga maar gauw naar Ermelo.

 13. Hugo Klaver zegt

  dat is een taak voor de belastingdienst..

 14. Chris Kousounis zegt
 15. Dennis Netten zegt

  Matthy Laros dus

 16. Ricky Merkx zegt

  Ayden Kuijpers

Laat een antwoord achter