Heerjansdam verliest van Voorschoten ’97

0

Na twee overwinningen tegen clubs die in de hoofdklasse uitkomen, verloor Heerjansdam zaterdag van Voorschoten’97 (1e klasse) bij de vv Smitshoek, met 2-3. Dat was wat tegenvallend, maar er zat eigenlijk niet zo heel veel meer in dan (hoogstens) een gelijkspel.

De beste fase van Heerjansdam was de aanvangsfase, tot aan de drinkpauze (22e minuut). In de 6e minuut kopte Luke Homan rakelings naast het doel (voorzet Antonio Illic) maar moest keeper Yoël van Dalen in de 10e minuut ingrijpen, na een schot van een van spitsen. Aan de andere kant gevolgd door een schot van Koen Botterhuis (net naast). Een minuut later werd het 0-1 (31e minuut) door Koen Hopstaken. Nadat Homan weer gevaarlijk was geweest met een kopbal werd het in de 43e minuut 1-1 door Ronald Ouwens, die een penalty hard binnenschoot:1-1.

Na de rust kon Heerjansdam het initiatief niet naar zich toetrekken, mede omdat het veel balverlies leed en Voorschoten’97 net wat makkelijker combineerde en ‘ het goed stond ’. De ‘gasten’ kwamen in de 65e minuut op voorsprong door Tom Wijnalda, die een penalty benutte: 1-2. Een kwartier later gevolgd door de prachtige 2-2.

Mathijn Valster speelde aan de rechterkant (op eigen helft) Jaco van de Wijdeven aan en die opende prachtig op de diepgaande Ouwens. Om vervolgens de bijgesloten Luc Delmee op maat bedienen, die de gelijkmaker binnentikte: 2-2. Een handvol minuten later werd het 2-3 door Wijnalda, die weer een penalty benutten. In de slotfase werd de gelijkmaker van Delmee afgekeurd wegen buitenspel.

Sc Feyenoord won het VDDR-toernooi, met Heerjansdam op een verdienstelijke 2e plaats, Voorschoten ’97 werd 3e, Smitshoek 4e en laatste.

Laat een antwoord achter