Excelsior Maassluis stunt tegen Excelsior R.

1

Trainer Marinus Dijkhuizen verscheen niet in zijn sterkste opstelling bij Excelsior Maassluis. En dat leverde dan ook een 3-0 nederlaag op. Het was de laatste oefenwedstrijd van de BVO in de aanloop naar de start van de competitie. Een slechte generale dus voor de Rotterdammers.

Na wat tamme aanvangsfase op sportpark Dijkpolder trok Excelsior Maassluis het initiatief naar zich toe. Na achttien minuten namen de Tricolores dan ook de leiding door een treffer van Youri de Winter, die doelman Maarten de Fockert (ooit ex-MVV’27) het nakijken gaf: 1-0.

Excelsior Maassluis bleef het betere van het spel houden en wist na een half uur de marge te verdubbelen via Marius van Mil. Bijna werd het nog 3-0, maar Vincent van den berg kreeg de bal niet langs De Fockert. Pas vlak voor rust het eerste wapenfeit van de betaalde ploeg uit Rotterdam, maar Julian Baas vond doelman Jean-Paul van Leeuwen op zijn weg.

Na rust aanvankelijk weinig verschil in het spelbeeld. Binnen twaalf minuten werd het nog vervelender voor de profs van Excelsior. Marius van Mil maakte scoorde uit de rebound zijn tweede doelpunt van de middag, nadat Youri de Winter met een lob de paal had getroffen. De bezoekers drongen in het laatste half uur wat meer aan, maar kwamen niet aan een doelpunt toe. Volgend weekend begint voor het team van Dijkhuizen de competitie in de Keuken Kampioen Divisie met een uitbeurt bij Jong PSV.

Overige uitslagen

1 reactie
  1. Jeroen de Lely zegt

    Vincent van den Berg

Laat een antwoord achter