Barendrecht op schot tegen Halsteren

0

Barendrecht is nog altijd ongeslagen in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De rood/witten waren zaterdag op schot; zondaghoofdklasser Halsteren werd met 5-0 verslagen.

Op sportpark De Bongerd moest Barendrecht het stellen zonder aanvoerder Max van Dijk, die met een blessure aan de kant bleef. In de openingsfase was Peter de Lange dichtbij een treffer, maar hij kopte de voorzet van Ramy Salem over het doel. Ook Danny Monster dook even later op in het strafschopgebied, maar het schot van de middenvelder ging in het zijnet. Emilio Samsey had het vizier na een dieptepass ook niet op scherp.

Er was een flinke regenbui voor nodig om Barendrecht helemaal fris te krijgen. Peter de Lange kopte vlak na de bui een voorzet van Tim Eekman net naast het Halsteren-doel, maar rond het halfuur was het toch raak. Opnieuw Peter de Lange vuurde op doel, maar de keeper van de Brabanders kreeg de bal ditmaal niet onder controle en Ugur Altintas schoot de rebound binnen (1-0). Het was alweer de tweede treffer in de voorbereiding van het jeugdtalent, die zich in beginsel bij de BVV heeft aangesloten voor het nieuwe Onder-23 elftal.

Met een 1-0 voorsprong gingen Barendrecht en Halsteren aan de thee. Na rust liet nieuweling Bart Deprez, in het veld voor Peter de Lange, direct van zich spreken. Binnen een minuut was de van Smitshoek overgekomen aanvaller trefzeker (2-0). Barendrecht bleef ook daarna de betere ploeg en Tim Eekman zag een vrije trap via de lat over het doel verdwijnen. In de laatste twintig minuten voerden de rood/witten de score nog verder op. Eerst scoorde Marouane Bakour de 3-0, daarna maakte Bart Deprez zijn tweede treffer van de middag (4-0). Het slotakkoord was voor middenvelder Yarick Dorst, die zeven minuten voor tijd een mooie aanval bij de tweede paal binnen schoot (5-0).

De ruime zege op Halsteren betekende de vierde overwinning van Barendrecht in de voorbereiding. Twee duels eindigde in een gelijkspel. Dinsdag spelen de rood/witten het laatste oefenduel, als ASWH naar sportpark De Bongerd komt (20.00 uur). Zaterdag gaat het dan voor het eerst ‘om het echie’, als VV Erp in de kwalificatieronde van de KNVB-beker om 17.00 uur de tegenstander is.

Overige uitslagen

Laat een antwoord achter