Barendrecht eenvoudig langs SV Erp

0

Barendrecht heeft zich vrij gemakkelijk geplaatst voor de tweede voorronde van de ‘grote’ KNVB-beker. De rood-witten wonnen zaterdag op het eigen sportpark De Bongerd met 5-0 van de Brabantse zondag-eersteklasser RKVV Erp. Na een half uur was het al 3-0.

Barendrecht-trainer Richard Elzinga had in de basiself geen plaatsen gereserveerd voor Emilio Samseij (hij was te laat voor de wedstrijdbespreking) en Ramy Salem (niet fit). Beide spelers vielen na de rust wel in. Dit betekende ook dat de spitsen Peter de Lange en Bart Deprez samen aan de aftrap stonden. Op het middenveld was er weer een plekje voor Niels Vorthoren.

Barendrecht kende een geweldige start, want al na iets meer dan anderhalve minuut was het 1-0. Qrushinco Rosino zette vanaf rechts voor, Niels Vorthoren kopte fraai binnen. De Brabanders, die hun debuut maakten in de KNVB-beker, waren overdonderd. Binnen een kwartier werd het 2-0. Ugur Altintas krulde een vrije trap vanaf een meter of twintig via de lat achter Erp-keeper Dennis van Ballegooy. Er kwamen meer kansen voor de thuisploeg, maar Rosina stuitte op de doelman, Danny Monster mikte over. Aan overkant mazzelde Barendrecht toen Erp-spits Luuk van der Steen hard tegen de lat schoot boven Barendrecht-sluitpost Jeffrey Verkerk.

Barendrecht stelde rond het half uur orde op zaken na weer een prachtig uitgespeelde treffer. Tim Eekman bediende vanaf rechts Niels Vorthoren die de 3-0 binnen schoof. Luuk van der Steen probeerde het daarop met een harde kopbal, maar Verkerk redde knap ten koste van een hoekschop. Nadat pogingen van Rosina en Deprez geen succes hadden, was het rust.

Barendrecht raakte in het begin van de tweede helft Peter de Lange en Luivenno Statia kwijt, zij gingen geblesseerd naar de kant en werden vervangen door Ramy Salem en Emilio Samseij. Later kwam Yarick Dorst nog in het veld voor Altintas. Samseij en Salem stuitten kort na elkaar op de Erp-doelman. Twintig minuten voor tijd had de eerste wel succes. Na een solo knalde de invaller via de paal raak, 4-0. Het slotakkoord was aan Bart Deprez, die er vijf minuten voor tijd met een leep stiftje 5-0 van maakte. Barendrecht ging zo overtuigend door naar de volgende bekerronde.

DISTRICTSBEKER

Laat een antwoord achter