‘Veel coronabeperkingen bij oefenduels’

0

De clubs in de regio zullen komend weekeinde weer aan het oefenprogramma beginnen. Vooral de hoger spelende clubs hebben limieten en beperkingen voor de toeschouwers. Zo laten de meeste clubs maar 250 toeschouwers toe en worden zij gecontroleerd.

In de regio heeft onder meer Barendrecht al een protocol op haar website gezet. Op Varkenoord spelen de Onder 18 en Onder 21 van Feyenoord hun eerste wedstrijden. Het team van trainer Melvin Boel (Onder 18) trapt af om 13:00 uur, terwijl de mannen van trainer Rini Coolen hun wedstrijd om 15:00 uur spelen. De wedstrijden zijn vrij toegankelijk voor een maximum aantal van 250 toeschouwers, met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM en het protocol dat op Varkenoord per 1 augustus van kracht is.

Algemene regels Varkenoord

  • Sportcomplex Varkenoord is tijdens trainingen en/of (oefen)wedstrijden toegankelijk voor ouders en overige toeschouwers. Daarbij geldt dat ouders/toeschouwers anderhalve meter afstand moeten houden tot elkaar en tot de spelers, tenzij ze uit één huishouden komen.
  • Ook voor medewerkers van Feyenoord Academy en Sportclub Feyenoord geldt dat anderhalve meter in acht moet worden genomen.
  • Voor wedstrijden geldt een maximum van 250 toeschouwers per wedstrijd zonder reservering en gezondheidscheck, zonder placering.
  • De kantine aan Sportclub Feyenoord-zijde is geopend. Er geldt in de kantine een maximum aantal van 100 toeschouwers zonder reservering en gezondheidscheck, wel placeren (tenzij er sprake is van doorstroming van de toeschouwers).
  • Geforceerd stemgebruik of zingen langs en in het veld, zoals schreeuwen en spreekkoren, is niet toegestaan.

Hygiëne

  • Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop. Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
  • Ga direct naar huis wanneer er klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak.
  • Houd anderhalve meter afstand met personen van 18 jaar of ouder (uitzondering tijdens het sporten). Vermijd drukte.
  • Was vaak je handen met water en zeep. Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes. Vermijd het aanraken van je gezicht.
  • Schud geen handen.

Programma 1 en 2 augustus

Laat een antwoord achter