Summerville over mogelijk contractverlenging: ‘Kijken wat het beste voor mij is’

2

Feyenoord, dat deze zomer na een huurperiode van één seizoen Crysencio Summerville (foto) terughaalde van ADO Den Haag, wil graag langer door met de aanvaller. Hij heeft nog een contract tot medio 2021, maar Feyenoord wil hem langer binden. Een akkoord is er nog niet. ,,We zijn aan het kijken wat het beste is voor mij, maar we zijn er nog niet helemaal uit. De gesprekken verlopen positief”, laat Summerville weten aan VoetbalPrimeur.

Dat beide partijen er nog niet uitgekomen zijn tot nu toe heeft niet met geld te maken. Summerville: ,,We zijn niet uit op geld. Het gaat gewoon om wat het beste voor mij is. Ik las in de media dat het kamp-Summerville hoog inzet. Ik weet niet waarom dat rondgaat, want geld is wel het allerlaatste probleem. Ik vind het wel grappig als ik zulke dingen lees.”

Slagen

Summerville, die het afgelopen seizoen positief opviel bij ADO Den Haag, wil ook graag in Rotterdam sportief slagen. ,,Ik wil echt een plan zien en wil dat ze vertrouwen in me hebben. Het gaat me niet alleen om nu of volgend jaar, maar ik kijk verder dan dat. Mijn intentie is dat we eruit gaan komen. Toen ik hier binnenkwam als kleine jongen wilde ik de overkant (De Kuip versus Varkenoord – red.) halen. Spelen in De Kuip, één van de belangrijke spelers worden en van daaruit verder kijken.”

Met Bryan Linssen, Christian Conteh en Luis Sinisterra is er veel concurrentie. ,,Wat ik wel wil voorkomen, is dat ik de meeste speelminuten in de O21 moet maken. Ik wil de lijn doortrekken van de afgelopen anderhalf jaar. Als ik dan in de O21 de meeste speelminuten maak, zet ik in mijn ogen drie stappen terug.” Trainer Dick Advocaat en technisch directeur Frank Arnesen zijn content met de terugkeer van Summerville. ,,Nu moet ik in de voorbereiding laten zien wat ik daar heb geleerd”, aldus een vastbesloten Summerville.

2 Comments
  1. Aad van den Ing zegt

    Gewoon binnenboord houden …en hem ook speeltijd geven

  2. Ruud Seegers zegt

    nivo dordrecht

Laat een antwoord achter